Салат з руколою, помідорами та креветками

Читать на русском
Автор
Салат з руколою, помідорами та креветками
  • 30 хв

    Приготування

  • 3

    порції

  • 117 Ккал

    / 100 гр

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    117 Ккал

  • Білки

    7 г

  • Жири

    11 г

  • Вуглеводи

    5 г

Салат із креветками, руколою та помідорами черрі стане улюбленим для кожного, хто його спробує. Ідеальне поєднання компонентів, апетитна та ароматна заправка, а також простота в приготуванні зроблять його незамінним в арсеналі будь-якої господині.

Особливої родзинки страві надають ніжні креветки, свіжа і трохи пряна рукола, а також солодкуваті, соковиті помідори чері, що гармонійно врівноважують смак. Такий салат чудово підійде і для легкого обіду, і як елегантна закуска на святковому столі. Він не переобтяжує шлунок, але водночас насичує і тішить своїм яскравим, свіжим смаком.

Інгредієнти

Кількість порцій:

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. img

    Креветки очистити від панцира та видалити голови. Якщо креветки заморожені, залити окропом, щоб розморозити.

  2. img

    Помідори чері розрізати навпіл.

  3. img

    Натерти сир на великій тертці.

  4. img

    Рукколу промити і обсушити, велике листя порвати руками.

  5. img

    Чеснок и перец чили нарезать кружочками.

  6. img

    На сковороді розігріти оливкову олію на середньому вогні. Обсмажити часник і перець чилі до золотистого кольору, потім забрати їх з олії.

  7. img

    У цю ароматну олію викласти очищені креветки і обсмажити їх по 30 секунд з кожного боку. Перекласти креветки на тарілку.

  8. img

    У невеликій мисці змішати лимонний сік, оливкову олію, соєвий соус, трохи олії зі сковороди, мелений перець та сіль.

  9. img

    На тарілку викласти руколу, обсмажені креветки та помідори, полити все приготованою заправкою.

  10. img

    Посипати салат тертим сиром і одразу подавати до столу.

Як та з чим подавати

Перед подачею прикрасьте салат із креветок, руколи та помідорів чері тертим сиром. Подавайте одразу після приготування в порційних тарілках або в глибокій прозорій салатниці, щоб підкреслити його яскраві кольори. Він чудово смакує з келихом білого сухого вина, хрустким багетом або тостами. Смачного!