-
30 хв
Приготування
-
3
порції
-
117 Ккал
/ 100 гр
Салат із креветками, руколою та помідорами черрі стане улюбленим для кожного, хто його спробує. Ідеальне поєднання компонентів, апетитна та ароматна заправка, а також простота в приготуванні зроблять його незамінним в арсеналі будь-якої господині.
Особливої родзинки страві надають ніжні креветки, свіжа і трохи пряна рукола, а також солодкуваті, соковиті помідори чері, що гармонійно врівноважують смак. Такий салат чудово підійде і для легкого обіду, і як елегантна закуска на святковому столі. Він не переобтяжує шлунок, але водночас насичує і тішить своїм яскравим, свіжим смаком.
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
200 г
-
200 г
-
150 г
-
100 г
-
1 шт
-
3 ст. л.
-
0.25 шт
-
2 ст. л.
-
1 ст. л.
-
1 ст. л.
-
1 ст. л.
-
до смаку
-
до смаку
Етапи приготування
-
Креветки очистити від панцира та видалити голови. Якщо креветки заморожені, залити окропом, щоб розморозити.
-
Помідори чері розрізати навпіл.
-
Натерти сир на великій тертці.
-
Рукколу промити і обсушити, велике листя порвати руками.
-
Чеснок и перец чили нарезать кружочками.
-
На сковороді розігріти оливкову олію на середньому вогні. Обсмажити часник і перець чилі до золотистого кольору, потім забрати їх з олії.
-
У цю ароматну олію викласти очищені креветки і обсмажити їх по 30 секунд з кожного боку. Перекласти креветки на тарілку.
-
У невеликій мисці змішати лимонний сік, оливкову олію, соєвий соус, трохи олії зі сковороди, мелений перець та сіль.
-
На тарілку викласти руколу, обсмажені креветки та помідори, полити все приготованою заправкою.
-
Посипати салат тертим сиром і одразу подавати до столу.
Як та з чим подавати
Перед подачею прикрасьте салат із креветок, руколи та помідорів чері тертим сиром. Подавайте одразу після приготування в порційних тарілках або в глибокій прозорій салатниці, щоб підкреслити його яскраві кольори. Він чудово смакує з келихом білого сухого вина, хрустким багетом або тостами. Смачного!