Кабачкові оладки в духовці

Читать на русском
Автор
Кабачкові оладки в духовці
  • 20 хв

    Приготування

  • 4

    порції

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    0 Ккал

Літо — саме час готувати щось легке, корисне й водночас смачне. Якщо вдома завал кабачків і хочеться приготувати з них щось нове, спробуйте ці прості оладки в духовці. Вони виходять ніжні, з сирним ароматом і рум’яною скоринкою — а головне, без краплі зайвого жиру. Готуються такі оладки швидко й легко, а смакують не гірше за смажені.

Рецептом цієї страви поділились на YouTube-каналі Канал ВО! Прості Рецепти.

Інгредієнти

Кількість порцій:

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Молоді кабачки помийте та натріть на крупній терці. Окремо на крупній тертці натріть сир.

  2. Відіжміть кабачки від зайвої рідини. Додайте віджаті кабачки до натертого сиру. Посоліть та поперчіть масу за смаком.

  3. Додайте до кабачків з сиром яйця, борошно та розпушувач. Все добре перемішайте.

  4. Деко застеліть пергаментним папером і злегка змастіть його рослинною олією. Викладіть тісто на пергамент, формуючи оладки.

  5. Відправте оладки готуватися в розігріту до 180°C духовку на 15-20 хвилин.

Як зробити кабачкові оладки в духовці смачніше: корисні поради

  • Для цієї страви вибирайте молоді кабачки. У них тонка шкірка і м’які насіння, їх не потрібно чистити.
  • Якщо кабачки дуже соковиті, після натирання дайте постояти 10 хв і тільки тоді добре відіжміть.
  • Твердий сир в цьому рецепті можна замінити на менш жирний варіант або навіть бринзу.
  • Щоб оладки вийшли більш хрусткими, можна у кінці запікання увімкнути режим "гриль" на 2-3 хвилини.
  • Подавайте кабачкові оладки з грецьким йогуртом або нежирною сметаною.