
-
20 хв
Приготування
-
4
порції
Літо — саме час готувати щось легке, корисне й водночас смачне. Якщо вдома завал кабачків і хочеться приготувати з них щось нове, спробуйте ці прості оладки в духовці. Вони виходять ніжні, з сирним ароматом і рум’яною скоринкою — а головне, без краплі зайвого жиру. Готуються такі оладки швидко й легко, а смакують не гірше за смажені.
Рецептом цієї страви поділились на YouTube-каналі Канал ВО! Прості Рецепти.
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
500 г
-
100 - 150 г
-
2 шт
-
5 ст. л.
-
0.5 ч. л.
-
до смаку
-
до смаку
Етапи приготування
-
Молоді кабачки помийте та натріть на крупній терці. Окремо на крупній тертці натріть сир.
-
Відіжміть кабачки від зайвої рідини. Додайте віджаті кабачки до натертого сиру. Посоліть та поперчіть масу за смаком.
-
Додайте до кабачків з сиром яйця, борошно та розпушувач. Все добре перемішайте.
-
Деко застеліть пергаментним папером і злегка змастіть його рослинною олією. Викладіть тісто на пергамент, формуючи оладки.
-
Відправте оладки готуватися в розігріту до 180°C духовку на 15-20 хвилин.
Як зробити кабачкові оладки в духовці смачніше: корисні поради
- Для цієї страви вибирайте молоді кабачки. У них тонка шкірка і м’які насіння, їх не потрібно чистити.
- Якщо кабачки дуже соковиті, після натирання дайте постояти 10 хв і тільки тоді добре відіжміть.
- Твердий сир в цьому рецепті можна замінити на менш жирний варіант або навіть бринзу.
- Щоб оладки вийшли більш хрусткими, можна у кінці запікання увімкнути режим "гриль" на 2-3 хвилини.
- Подавайте кабачкові оладки з грецьким йогуртом або нежирною сметаною.