Печиво з мигдалем

Читать на русском
Автор
Печиво з мигдалем
  • 50 хв

    Приготування

  • 6

    порцій

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    0 Ккал

Печиво з мигдалем — це витончений десерт, який зачаровує своїм ніжним смаком, розсипчастою текстурою та ароматом смажених горіхів.

Просте у приготуванні, воно стане чудовим доповненням до чашки чаю чи кави, а також гарним частуванням для гостей.

Цей рецепт, яким поділилась блогерка katherine.nari, поєднує класичні інгредієнти з мигдалем, який додає вишуканого смаку. Печиво з мигдалем — це не лише чудовий смак, а й гарний вигляд: ніжно присипане цукровою пудрою, воно виглядає апетитно й святково. Готуйте з любов’ю, і цей десерт стане улюбленим у вашій родині!

Інгредієнти

Кількість порцій:

Основні інгредієнти

  • Перед обсмаженням мигдалю додайте дрібку солі або кілька крапель води – це розкриє його смак і аромат.
  • Викладайте кульки на відстані, щоб вони не злипалися при розплющенні під час випікання.
  • Якщо після охолодження тісто все ще липке, додайте трохи борошна (10-15 г), але не перестарайтеся, щоб не зробити печиво жорстким.
  • Якщо не охолодити тісто перед формуванням, кульки можуть втратити форму. Холодне тісто гарантує гарний вигляд.
  • Не тримайте печиво в духовці довше 12 хвилин – воно має бути лише злегка золотистим знизу, інакше втратить ніжність.

Етапи приготування

  1. Горіхи треба обсмажити декілька хвилин (приблизно 5 хвилин), далі дайте їм вистигнути та подрібніть.

  2. Мʼяке вершкове масло збийте з цукровою пудрою до пишності. Додайте ванільну пасту. Потім вмішайте борошно і сіль. Вмішайте горіхи та загорніть готове тісто у плівку. Відкладіть у холодильник на 30 хв.

  3. Сформуйте кульки невеликого розміру.

  4. Випікайте у розігрітій до 200°C духовці 10-12 хвилин, доки низ печива не стане румʼяним.

  5. Готове охолоджене печиво обваляйте в цукровій пудрі.

Раніше ми розповідали, як приготувати смачне домашнє вівсяне печиво.