
-
3 г
Приготування
-
6
порцій
Житньо-пшеничний хліб – це вибір тих, хто цінує не тільки смак, а й користь. Поєднання житнього та пшеничного борошна надає йому особливого аромату, трохи щільнішої текстури та насиченого смаку, який відрізняється від звичайного білого хліба.
Нехай вас не лякає уявна складність, адже насправді рецепт, яким поділились на YouTube-каналі "Кулінарні витівки" досить простий і вимагає лише трохи терпіння. Результат точно того вартий: ви отримаєте смачний, ароматний і корисний хліб, який стане чудовим доповненням до будь-якої страви.
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
300 г
-
40 г
-
1 ст. л.
-
1 ч. л.
-
7 г
-
300 г
-
200 г
Етапи приготування
-
Змішати дріжджі, цукор, теплу воду, 3 ст. л. борошна, перемішати та залишити на 20 хв.
-
В опару додати воду, олію, сіль, змішати.
-
Додати борошно та замісити тісто. Вимішувати 10-15 хв. Змастити олією миску, покласти колобок, накрити харчовою плівкою і залишити на 1 годину.
-
Тісто розплескати товщиною 1 см та скласти конвертом та сформувати овал. Покласти на пергамент в деко. Накрити на 30 хв.
-
Намастити водою, підпилити борошном. Поставити в духовку на 50 хв. при 180°С.