
-
20 хв
Приготування
-
8
порцій
-
Зазвичай приготування пиріжків потребує багато часу та сил. Бо треба правильно вимісити тісто, чекати поки воно підійде, а потім ще правильно зліпити пиріжки. Але якщо замість традиційного тіста обрати тісто філо, час на приготування значно скоротиться.
Пиріжки з тіста філо з м'ясною начинкою на смак не поступаються класичним пиріжкам. Проте готувати їх значно швидше та простіше. А ще такі пиріжки дуже зручно брати з собою на перекус.
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
500 г
-
300 г
-
100 г
-
0.5 шт
-
1 шт
-
1 ч. л.
-
70 г
-
до смаку
-
до смаку
-
0.5 ч. л.
Етапи приготування
-
Нарізаємо цибулю та подрібнюємо часник. Підсмажуємо цибулю на середньому вогні до золотистого кольору. Додаємо часник та тимьян.
-
До цибулі додаємо фарш та обсмажуємо. Розбиваємо грудочки, додаємо сіль, коріандр та подрібнену петрушку. Вимикаємо вогонь та додаємо натертий сир.
-
Розрізаємо тісто вздовж на три частини. Кожну смужку тіста змащуємо розтопленим вершковим маслом, зверху накриваємо ще однією смужкою, теж змащуємо маслом, викладаємо десь 1,5 ст.л. начинки та завертаємо трикутником.
-
Кладемо пиріжки на змащене олією деко, зверху змащуємо маслом та випікаємо 50 хвилин при температурі 180 градусів до рум'яності.