-
1 г 10 хв
Приготування
-
4
порції
Коли хочеться приготувати щось смачне, ароматне і трохи незвичайне, запечена курка в пиві — це саме те, що потрібно.
Ця страва стане справжньою окрасою вашого столу, незалежно від того, готуєте ви для звичайної сімейної вечері чи для святкового застілля. Куряче м’ясо, мариноване в поєднанні соєвого соусу, спецій та темного пива, набуває насиченого смаку, ніжної текстури та приголомшливого аромату, який привертає до столу всіх без винятку.
Темне пиво в цьому рецепті, яким поділилась фудблогерка Катерина Мовчан, відіграє особливу роль. Воно не тільки додає курці легкий солодовий відтінок і глибину смаку, але й допомагає зробити м’ясо м'яким і соковитим.
Цей рецепт ідеально підходить для тих, хто любить простоту у приготуванні, але не готовий поступатися якістю і смаком.
Ця страва чудово поєднується з будь-якими гарнірами: картопляним пюре, овочами, рисом чи салатом. А ще вона стане улюбленою для всіх, хто цінує страви з хрусткою скоринкою.
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
1 кг
-
650 мл
-
3 ст. л
-
2 ст. л
-
за смаком
-
за смаком
- Щоб курка ввібрала більше смаку, залишайте її маринуватися у пиві з вечора.
- Якщо немає часу маринувати 2 години, спробуйте зробити невеликі надрізи в стегнах, щоб маринад краще проник усередину.
- Якщо пиво надто гірке, оберіть менш насичений сорт або додайте чайну ложку меду в маринад.
- Якщо ви любите хрустку шкірку, в кінці запікання можете увімкнути режим гриля на 5-7 хвилин.
Етапи приготування
-
Стегна курки гарно миємо, якщо є видаляємо пірʼя, та складаємо в миску. Додаємо соєвий соус, олію, сіль та спеції до курки. Перемішуємо, закриваємо миску плівкою та залишаємо на 30 хвилин.
-
Після цього заливаємо курку пивом та залишаємо маринуватись мінімум 2 години.
-
Гріємо духовку до 170 градусів (режим верх-низ без конвекції).
-
Викладаємо стегна в форму для запікання шкіркою вниз та заливаємо маринадом.
-
Випікаємо 30-40 хвилин, дістаємо з духовки, перевертаємо курку шкіркою доверху. І ставимо допікатись ще 30-40 хвилин.
Раніше ми розповідали, як приготувати голубці в духовці по рецепту шеф-кухаря Андрія Клюса.