
-
1 г 15 хв
Приготування
-
4
порції
Китайські пельмені — це справжня насолода для любителів азійської кухні. На відміну від звичних вареників, ці пельмені смажаться до рум’яної скоринки, а потім тушкуються з додаванням води — завдяки цьому всередині вони залишаються соковитими, а знизу набувають апетитної хрусткої скоринки.
Особливого смаку їм додає пекінська капуста, імбир і соєвий соус. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "cookery_chronicles".
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
130 г
-
100 мл
-
300 г
-
200 г
-
1 шт
-
3 шт
-
1 ч. л.
-
1 ст. л.
-
до смаку
-
до смаку
-
2 ст. л.
Етапи приготування
-
Замісити тісто з борошна та води до еластичної консистенції. Накрити рушником і залишити на 30–60 хвилин.
-
Нарізати пекінську капусту дрібно, посолити й залишити на 15 хвилин, щоб пустила сік.
-
В окремій мисці змішати фарш, натерту ріпчасту цибулю, імбир, соєвий соус, подрібнену зелену цибулю, сіль, перець.
-
Відтиснути сік з капусти та додати її до фаршу. За бажанням додати кунжутну олію. Добре перемішати.
-
Розкачати тісто, вирізати кружечки. Викласти начинку та сформувати пельмені з плоским дном. За бажанням сформувати декоративні "гребінці".
-
Розігріти сковорідку з невеликою кількістю олії. Викласти пельмені, обсмажити до золотистого дна.
-
Влити півсклянки води, накрити кришкою й тушкувати 5–6 хвилин до готовності начинки.
Подавати гарячими зі соєвим соусом або домашнім імбирним соусом. Смажені китайські пельмені — це смачний і ароматний варіант для обіду чи вечері, який легко приготувати вдома!