ТОП-3 рецепти з норвезької сьомги

Автор
ТОП-3 рецепти з норвезької сьомги
Ви вже плануєте Новорічне меню? Пропонуємо Вам цікаві, оригінальні та прості рецепти із сьомгою  – здивуйте свою родину та гостей новим святковим меню.

Норвезька сьомга корисна та екологічно чиста, з неї можна приготувати безліч неймовірно смачних страв.

Смажена норвезька сьомга з тушкованими овочами

Фото: pixabay.com

На 4 персони

Інгредієнти:

  • 800 г філе норвезької сьомги
  • 1 ст. л. кропу
  • 1 ст. л. гвоздики
  • 1 ст. л. паприки
  • 1 ч. л. порошку чилі
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 3 шт. картоплі
  • 2 шт. цибулі-шалот
  • 2 шт. моркви
  • 1 частина ріпи
  • 1 пучок петрушки
  • 1 частина селери
  • 10 шт. зеленої спаржі
  • 0,5 шт. перцю чилі
  • 1 ч. л. свіжого імбиру
  • 0,5 стакана оливкової олії
  • 0,5 стакана рибного бульйону
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. цукру

Приготування

Розігрійте духовку до 180 °CПоріжте філе сьомги рівними шматками по 2-3 смЗмішайте разом молотий кріп, молоту гвоздику, червоний перець, молотий червоний перець, сільПриправте сумішшю шматки сьомгиПіджарте філе на маслі по 2-3 хвилини з кожної сторониЗапечіть овочіВимийте картоплю та поріжте вздовж на чотири частиниПоріжте соломкою цибулю-шалот, моркву, петрушку та ріпуЗмішайте картоплю, цибулю-шалот, моркву, ріпу, корінь петрушки, селеру та спаржу разом й помістіть до кастрюлі з масломДрібно поріжте перець чилі та імбир, перемішайте з оливковою олією, овочевим бульйоном, лимонним соком та цукром, й залийте масою овочіПокладіть все у духовку та тушіть поки овочі не стануть м'якимиПеред подачею виложіть на велике блюдо овочі, філе сьомги викладіть на овочі та полийте соком лимону

Сьомга, запечена у духовій шафі з овочами

Ситна страва зі шматочків норвезької сьомги, запечених у фользі із скибочками картоплі, солодкого перцю, цибулі та помідорів.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти

На 4 персони

  • 700 г філе норвезької сьомги
  • 5 шт. картоплі
  • 4 шт. цибулі ріпчастої, очищеної
  • 1 зубчик часнику
  • 1 шт. зеленого солодкого перцю
  • 2 помідори
  • 100 г сметани
  • Сіль та перець

Приготування

Філе сьомги порізати на чотири шматочки однакового розміруЦибулю і картоплю почистити і порізати тонкими скибочками. Часник дрібно посікти. Перець нарізати смужками, помідори скибочкамиНевеликою кількістю сметани промазати листи фольги, на фольгу викласти картоплю, цибулю, часник, перець і помідори. Посолити і поперчитиНа кожен лист викласти шматки філе, рибу посолити і поперчити, і зверху залити рештою кількістю сметани.Сьомгу обернути фольгою, скріплюючи краї листа, та вкласти на деко.Запікати в середній частині духовки до повної готовності при 180 °С близько 15 хв. (обернену таким чином у фольгу сьомгу можна приготувати і на грилі).

Сьомга з морквяним салатом

Фото: pixabay.com

Ніжне філе норвезької сьомги, мариноване в гірчично-часниковому соусі і доповнене салатом з моркви, каперсів та зелені.

Інгредієнти

На 4 персони

  • 400 г філе норвезької сьомги
  • 500 мл рибного бульйону
  • 1 морква
  • 1 ст. л. каперсів
  • 2 гілочки зеленої цибулі
  • 3 ст. л. тархуна
  • 4 помідори
  • Соус
  • 1 ст. л. оливкова олія extra virgin
  • 50 мл свіжовичавленого лимонного соку
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 2 зубчика часнику

Приготування

Часник дрібно посіктиІнгредієнти для соусу змішати в одному посуді, посолити і поперчитиНорвезьку сьомгу порізати кубикамиРибний бульйон закип’ятити і викласти в нього шматки сьомги. Рибу витримувати у бульйоні до готовності близько 4 хвВийняти сьомгу з киплячого бульйону та викласти у мискуЗверху залити приблизно половиною приготованого соусуМаринувати сьомгу близько 30 хвЗелену цибулю і тархун дрібно порізати. Помідори дрібно посіктиЗмішати моркву, каперси, тархун і зелену цибулю. Залити соусомОтриману морквяну суміш розкласти по тарілках, зверху викласти шматки сьомги і помідори

СМАЧНОГО!