Дешева заготівля на зиму: ароматний сік з гарбуза

Читать на русском
Автор
Дешева заготівля на зиму: ароматний сік з гарбуза

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    0 Ккал

З гарбуза готують чимало смачних страв, і недарма. Цей овоч не лише смачний, а й універсальний. Він може бути як солодким, так і солоним. Та чи знали ви, що з нього приготувати ароматну і смачну заготівлю на зиму — гарбузовий сік?

Він чудово поєднується з будь-яким фруктовим чи овочевим соком. І, хоч він смачний і сам по собі, пропонуємо приготувати сік на зиму з додаванням апельсинового соку. Рецептом поділились на кулінарному ютуб-каналі "Класична кухня".

Інгредієнти

Кількість порцій:

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Гарбуз беремо митий та чищений. Ріжемо його на шматочки та перекладаємо у каструлю.

  2. Наливаємо до гарбуза води так, щоб рідина повністю накрила гарбуз. Варимо до готовності. Орієнтовний час — 30 хвилин, однак все залежить саме від вашого гарбуза.

  3. З цитрусів вичавлюємо апельсиновий сік. Готовий варений гарбуз разом із водою збиваємо блендером і знову ставимо на вогонь.

  4. Поки він не закипів, додаємо заздалегідь вичавлений апельсиновий сік, цукор та лимонну кислоту. Цукру або кислоти може знадобитись більше чи менше — просто куштуйте сік на смак і додавайте до власного смаку.

  5. Коли маса закипить, варимо її ще 5 хвилин. Розливаємо все у стерильні банки і закручуємо стерильними кришками за технологією.

Цей сік має смак апельсинового, однак зберігає аромат та текстуру гарбузового напою. Також ми розповідали, як із гарбуза приготувати яскраві та смачні оладки.