З гарбуза готують чимало смачних страв, і недарма. Цей овоч не лише смачний, а й універсальний. Він може бути як солодким, так і солоним. Та чи знали ви, що з нього приготувати ароматну і смачну заготівлю на зиму — гарбузовий сік?
Він чудово поєднується з будь-яким фруктовим чи овочевим соком. І, хоч він смачний і сам по собі, пропонуємо приготувати сік на зиму з додаванням апельсинового соку. Рецептом поділились на кулінарному ютуб-каналі "Класична кухня".
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
2 кг
-
200 гр
-
2 шт
-
1 ст. л
-
2.5 л
Етапи приготування
-
Гарбуз беремо митий та чищений. Ріжемо його на шматочки та перекладаємо у каструлю.
-
Наливаємо до гарбуза води так, щоб рідина повністю накрила гарбуз. Варимо до готовності. Орієнтовний час — 30 хвилин, однак все залежить саме від вашого гарбуза.
-
З цитрусів вичавлюємо апельсиновий сік. Готовий варений гарбуз разом із водою збиваємо блендером і знову ставимо на вогонь.
-
Поки він не закипів, додаємо заздалегідь вичавлений апельсиновий сік, цукор та лимонну кислоту. Цукру або кислоти може знадобитись більше чи менше — просто куштуйте сік на смак і додавайте до власного смаку.
-
Коли маса закипить, варимо її ще 5 хвилин. Розливаємо все у стерильні банки і закручуємо стерильними кришками за технологією.
Цей сік має смак апельсинового, однак зберігає аромат та текстуру гарбузового напою. Також ми розповідали, як із гарбуза приготувати яскраві та смачні оладки.