Найяскравіша сирна паска на Великдень: рецепт з "дорогоцінним камінням" без випічки

Читать на русском
Автор
2513
Дуже красива паска з вкрапленнями желе
Дуже красива паска з вкрапленнями желе. Фото shuba.life

Така пасочка виходить не лише смачна, але й дуже красива

Ми ділились рецептом дуже смачної грузинської паски. Якщо ж вам не хочеться мати справи з тістом, чудовий варіант — сирна паска без випікання.

На порталі SHUBA розповіли, як приготувати особливо красиву і смачну сирну паску з желе, що має вигляд дорогоцінного каміння в цій пасці. Завдяки прошаркам желе пасочка має привабливий і дуже апетитний вигляд.

Інгредієнти:

  • 2 л молока 2,5%
  • 2 склянки сметани
  • 6 курячих яєць
  • 100 г цукрової пудри
  • 10 г ванільного цукру
  • 170 г вершкового масла 73%
  • 100 г родзинок
  • 100 г мигдалю
  • 90 г готового полуничного желе
  • 90 г готового апельсинового желе

Спосіб приготування:

  1. Кип'ятимо молоко і знімаємо з вогню. Збиваємо яйця зі сметаною і повільно вливаємо в молоко, перемішуючи.
  2. Ставимо суміш на маленький вогонь і гріємо 10-12 хвилин, поки вона не перетвориться на сирну масу. Не доводимо до кипіння!
  3. Знімаємо з вогню, охолоджуємо при кімнатній температурі і відкидаємо на сито, щоб стекла сироватка. Розм'якшуємо масло і збиваємо з цукровою пудрою і ванільним цукром.
  4. Додаємо приготовлений сир, промиті родзинки, подрібнені горішки і добре перемішуємо. Готуємо полуничне і апельсинове желе, як вказано на упаковці, але води вливаємо у два рази менше, ніж зазначено (для густоти желе).
  5. У форму викладаємо половину сирної маси і заливаємо полуничним желе. Поміщаємо заготівлю в холодильник, щоб желе загусло.
  6. Потім викладаємо на застигле полуничне желе другу частину сирної маси, зверху заливаємо апельсиновим желе і охолоджуємо. Перевертаємо готову паску на блюдо і прикрашаємо на свій смак.

Паска виходить надзвичайно красива і смачна. Також ми ділились цікавим рецептом фінської паски.