Як визначити, що шашлик приготувався: прості трюки, що працюють завжди

Читать на русском
Автор
Як дізнатись, що пора знімати шампури
Як дізнатись, що пора знімати шампури. Фото klike.net

Є кілька ознак, які свідчать, що шашлик готовий

Приготування шашлику на мангалі — це не лише кулінарний процес, а й справжній ритуал, який об'єднує друзів та рідних. Ми розповідали, чого треба уникати, щоб приготувати його смачно.

Найбільша мета — щоб м'ясо вийшло соковитим, ароматним та ідеально просмаженим. Разом із Ukr.Media розповідаємо, як же визначити, коли шашлик готовий.

Оцініть зовнішній вигляд

Не потрібно прагнути засмажити м'ясо до чорноти. Дочекайтесь апетитного золотистого кольору з чіткими підсмаженими смужками. Занадто висока температура вугілля може призвести до того, що шматочки згорять зовні, а всередині залишаться сирими.

Перевірка на надріз

Виберіть два шматки м'яса з різних шампурів. Натисніть на кожен шматок пальцем. Готовий шашлик буде пружним, як м'який пагорб під великим пальцем, коли ви стискаєте долоню. Зробіть надріз і подивіться на колір зсередини. М'ясо має бути рівномірно просмаженим, без сирих ділянок.

Виміряйте температуру

Для найточнішого результату використовуйте спеціальний термометр для м'яса. Такі гаджети обладнані спеціальним щупом-спицею. Вставте щуп у найтовстішу частину шматка. Для свинини температура готовності становить 65°C.

Після зняття з мангалу не поспішайте подавати шашлик. Дайте м'ясу "відпочити" 2-3 хвилини, щоб сік рівномірно розподілився по ньому. Готуйте шашлик з гарним настроєм — і він вдасться на славу. А що він точно був смачним, ми розповідали про шкідливі поради, які псують смак смаженого на грилі м’яса.