Ви точно чули ці шкідливі поради: помилки, які роблять шашлик огидним
- Автор
- Дата публікації
- Автор
![Що робити, щоб не зіпсувати м’ясо](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/6/2b/5889201c-810971a392aac6553282628ca69622b6.jpg?v=2415_1)
Ці поради роблять шашлик огидним
Ми розповідали, як смачно приготувати рибу. Тепер розповідаємо, які шкідливі поради, які ви точно чули від оточуючих, призведуть до того, що шашлик буде зіпсованим і несмачним.
Людина, що точно "знає, як краще" знайдеться у будь-якій компанії, що виїздить на природу смажити шашлики. Від таких людей варто триматись подалі, а особливо від їх порад. Разом з Ukr.Media розповідаємо, які поширені міфи допоможуть вам повністю зіпсувати смак шашлику.
"Влийте оцту"
Так, дійсно, оцет може розм'якшити жорстке м'ясо. Як і будь-який продукт, що містить кислоту — будь то ківі чи лимонний сік. Однак проблема цих продуктів у тому, що достатньо лише трохи перетримати м’ясо в агресивному кислому середовищі — волокна шашлику перетворяться на желеподібне щось.
"Сипте більше солі"
Шашлик — це страва, яку краще недосолити, ніж пересолити. Особливо у маринаді. Сіль, окрім іншого, витягує вологу. Тому пересолений маринад зробить м’ясо сухим і жорстким.
"Насадіть овочів між м’ясом"
Це дуже погана ідея — як мінімум, цим продуктам для приготування потрібен різний час при різній температурі. Соковитості м’ясу це все одно не додасть, а поки м’ясо "дійде", ваш помідор чи перчик стануть вугіллям.
"Сосни підкиньте — аромат піде!"
Ті, хто смажать шашлик часто, знають, що для того, аби зіпсувати м’ясо, достатньо підкинути одну-єдину хвойну дровиняку. Попри це, є люди, які переконані, що саме так треба робити. Шашлик після такого сеансу коптіння вийде зі стійким смаком сосни.
Робіть все правильно, не дотримуйтесь цих порад — і отримаєте соковите, ароматне і вдале м’ясо. Також ми ділились лайфхаком для швидкого чищення риби.