Ви точно чули ці шкідливі поради: помилки, які роблять шашлик огидним

Читать на русском
Автор
Що робити, щоб не зіпсувати м’ясо
Що робити, щоб не зіпсувати м’ясо. Фото 1000.menu

Ці поради роблять шашлик огидним

Ми розповідали, як смачно приготувати рибу. Тепер розповідаємо, які шкідливі поради, які ви точно чули від оточуючих, призведуть до того, що шашлик буде зіпсованим і несмачним.

Людина, що точно "знає, як краще" знайдеться у будь-якій компанії, що виїздить на природу смажити шашлики. Від таких людей варто триматись подалі, а особливо від їх порад. Разом з Ukr.Media розповідаємо, які поширені міфи допоможуть вам повністю зіпсувати смак шашлику.

"Влийте оцту"

Так, дійсно, оцет може розм'якшити жорстке м'ясо. Як і будь-який продукт, що містить кислоту — будь то ківі чи лимонний сік. Однак проблема цих продуктів у тому, що достатньо лише трохи перетримати м’ясо в агресивному кислому середовищі — волокна шашлику перетворяться на желеподібне щось.

"Сипте більше солі"

Шашлик — це страва, яку краще недосолити, ніж пересолити. Особливо у маринаді. Сіль, окрім іншого, витягує вологу. Тому пересолений маринад зробить м’ясо сухим і жорстким.

"Насадіть овочів між м’ясом"

Це дуже погана ідея — як мінімум, цим продуктам для приготування потрібен різний час при різній температурі. Соковитості м’ясу це все одно не додасть, а поки м’ясо "дійде", ваш помідор чи перчик стануть вугіллям.

"Сосни підкиньте — аромат піде!"

Ті, хто смажать шашлик часто, знають, що для того, аби зіпсувати м’ясо, достатньо підкинути одну-єдину хвойну дровиняку. Попри це, є люди, які переконані, що саме так треба робити. Шашлик після такого сеансу коптіння вийде зі стійким смаком сосни.

Робіть все правильно, не дотримуйтесь цих порад — і отримаєте соковите, ароматне і вдале м’ясо. Також ми ділились лайфхаком для швидкого чищення риби.