Навіть м’ясоїди з’їдять до останнього шматочка: для цих биточків не знадобиться м’ясо (фото)

Читать на русском
Автор
Апетитні котлети з цвітної капусти
Апетитні котлети з цвітної капусти. Фото today.ua

Так ви биточки ще не готували

Що робити, якщо хочеться нагодувати близьких ароматними котлетами, а вдома не було м’яса? У цьому випадку рятують рецепти овочевих биточків.

Безумовно, ми готували улюблені котлети з різних овочів, але сьогодні ми здивуємо вас — приготуємо котлети з цвітної капусти. Це не тільки надзвичайно смачна, але ще й корисна страва. А рецепт "Телеграф" для своїх читачів знайшов у журналі "Поліна".

Як приготувати котлети з цвітною капустою

Інгредієнти:

  • цвітна капуста — 1 кг;
  • курячі яйця — 2 шт.;
  • батон — 3 — 4 шматочки;
  • молоко — 1/3 склянки;
  • борошно — 1/2 склянки;
  • вершки – 1 склянка;
  • плавлений сир — 200 — 250 г;
  • сіль, перець, зелень — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Цвітну капусту розбираємо на суцвіття, миємо та варимо в підсоленій воді протягом 5 — 7 хвилин. Відкидаємо її на друшляк, потім подрібнюємо.
  2. Курячі жовтки відокремлюємо від білків, додаємо їх до капусти. Солимо і перемішуємо все.
  3. На кілька хвилин відправляємо шматочки батона в молоко. Після віджимаємо і додаємо до капусти разом із подрібненою зеленню та борошном. Все перемішуємо.
  4. Збиваємо білки в тугу піну і відправляємо їх у капустяний фарш. Все знову ретельно перемішуємо і солимо на свій смак.
  5. Розігріваємо сковороду з олією. Ложкою викладаємо фарш, формуючи котлети. Смажимо їх з обох боків до золотистого кольору.
  6. В окремій каструлі нагріваємо вершки. Додаємо сир і даємо йому розплавитись.
Овочеві котлети з цвітної капусти
Фото: Телеграф

Готові котлети поливаємо соусом. Подаємо з молодою картоплею.