Навіть м’ясоїди з’їдять до останнього шматочка: для цих биточків не знадобиться м’ясо (фото)
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Так ви биточки ще не готували
Що робити, якщо хочеться нагодувати близьких ароматними котлетами, а вдома не було м’яса? У цьому випадку рятують рецепти овочевих биточків.
Безумовно, ми готували улюблені котлети з різних овочів, але сьогодні ми здивуємо вас — приготуємо котлети з цвітної капусти. Це не тільки надзвичайно смачна, але ще й корисна страва. А рецепт "Телеграф" для своїх читачів знайшов у журналі "Поліна".
Як приготувати котлети з цвітною капустою
Інгредієнти:
- цвітна капуста — 1 кг;
- курячі яйця — 2 шт.;
- батон — 3 — 4 шматочки;
- молоко — 1/3 склянки;
- борошно — 1/2 склянки;
- вершки – 1 склянка;
- плавлений сир — 200 — 250 г;
- сіль, перець, зелень — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Цвітну капусту розбираємо на суцвіття, миємо та варимо в підсоленій воді протягом 5 — 7 хвилин. Відкидаємо її на друшляк, потім подрібнюємо.
- Курячі жовтки відокремлюємо від білків, додаємо їх до капусти. Солимо і перемішуємо все.
- На кілька хвилин відправляємо шматочки батона в молоко. Після віджимаємо і додаємо до капусти разом із подрібненою зеленню та борошном. Все перемішуємо.
- Збиваємо білки в тугу піну і відправляємо їх у капустяний фарш. Все знову ретельно перемішуємо і солимо на свій смак.
- Розігріваємо сковороду з олією. Ложкою викладаємо фарш, формуючи котлети. Смажимо їх з обох боків до золотистого кольору.
- В окремій каструлі нагріваємо вершки. Додаємо сир і даємо йому розплавитись.
Готові котлети поливаємо соусом. Подаємо з молодою картоплею.