Дуже смачні та соковиті котлетки: ніхто не здогадається, що вони такі дешеві

Читать на русском
Автор
Чудовий рецепт котлет з печінки
Чудовий рецепт котлет з печінки. Фото shuba.life

Дуже смачні котлети з рисом

Ми розповідали, що можна додати в фарш до смачних котлет з м’яса. Тепер ділимось рецептом смачної страви з печінки.

Такі котлети виходять смачними та соковитими. Вони настільки апетитні, що ніхто, хто їх скуштує, не здогадається, що ви витратили на них так мало грошей. Рецептом поділились на порталі "1 хвилина".

Інгредієнти:

  • Печінка (свиняча, яловича, куряча) — 400-450 г
  • Цибуля — 2 шт. (середнього розміру)
  • Яйце — 1 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Рис — 2 ст.л.
  • Кукурудзяне борошно — 1,5-2 ст.л.
  • Сметана — 1,5 ст.л.
  • Сіль — 0,5 ч.л.
  • Перець до смаку
  • Рослинна олія для смаження

Спосіб приготування:

  1. Промийте печінку під холодною водою, видаліть плівки та прожилки. Очистіть цибулю та часник. Рис промийте та відваріть до готовності (приблизно 15 хвилин).
  2. Потрібно перемолоти печінку в блендері, або пропустіть через м'ясорубку (двічі для кращої однорідності). Додайте до печінки подрібнену цибулю та часник.
  3. Вбийте яйце, додайте варений рис, сметану, кукурудзяне борошно, сіль та перець. Ретельно перемішайте до однорідності. Якщо маса занадто рідка, додайте ще трохи кукурудзяного борошна.
  4. З отриманої маси сформуйте котлети середнього розміру. Розігрійте олію на сковороді та обсмажте котлети з обох боків до золотистої скоринки (3-4 хвилини з кожного боку). Для більшої м'якості та соковитості можна тушкувати котлети під кришкою на слабкому вогні протягом 5-7 хвилин.

Подавайте печінкові котлети зі сметаною, томатним соусом або часниковим соусом. Також ми розповідали, як дуже смачно приготувати кабачки.