Така баночка повинна бути у кожному холодильнику: найніжніше сало, що тане в роті і довго зберігається (відео)

Читать на русском
Автор
1375
Сальце в розчині солі виходить дуже ніжним
Сальце в розчині солі виходить дуже ніжним. Фото Скриншот

Секрет — у правильному розсолі

Активно триває сезон консервації. Поруч з маринованими кабачками варто задуматись і про ситніші заготівлі. Ми ділились рецептом апетитної та дешевої м’ясної намазки. Тепер розповідаємо, як закрити сало для довготривалого зберігання.

Рецептом поділилась кулінарна блогерка під ніком danilchenko_77. Таке сало гарно зберігається, не жовтіє з часом і залишається дуже смачним та ніжним.

Інгредієнти:

  • Сало свіже
  • Вода
  • Сіль (5 ст. л. на 1 літр води)
  • Часник
  • Перець горошком
  • Лавровий лист

Спосіб приготування:

  1. Сало слід ретельно підготувати. Кожен шматочок очищаємо від шкіри, промиваємо і обсушуємо. Нарізаємо зручними шматочками.
  2. Для розсолу сіль розчиняємо у воді у каструлі. Доводимо розчин до кипіння та охолоджуємо (це важливо).
  3. Банки стерилізуємо улюбленим способом — в духовці або на парі. На дно стерилізованих банок викладаємо спеції — по кілька зубчиків часнику, кілька горошин перцю, лаврове листя. Слідом в банки щільно укладаємо шматочки сала.
  4. Заливаємо сало в банках холодним розсолом. Заливаємо не повністю — залишаємо два-три сантиметри до кришки. Закриваємо банки кришками і ставимо в прохолодне місце.

Через 3-4 дні сало можна куштувати, воно також добре зберігається. Також ми розповідали, як дуже смачно приготувати баклажани.