Так вони точно не почорніють: як приготувати з бананів… кетчуп

Читать на русском
Автор
6289
Банановий кетчуп здивує близьких
Банановий кетчуп здивує близьких. Фото ideogram.ai

Вам точно сподобається цей соус

Слово "кетчуп", як правило, викликає асоціації з популярним томатним соусом, який господині заготовляють на зиму із помідорів. Однак філіппінці довели, що його можна приготувати також з бананів.

Рецепт бананового кетчупу з'явився під час Другої світової війни, коли вантажні перевезення були призупинені, і помідори перестали надходити на Філіппінські острови. Тоді технолог харчової промисловості Марія Ю. Оросе запропонувала ідею замінити помідори бананами в соусі. В 1942 році розпочалося виробництво цього фруктового кетчупу, який швидко набув великої популярності.

На перший погляд, цей рецепт можна здатися дивним та не вартим уваги, однак такий варіант кетчупу виходить надзвичайно смачним і ароматним, і варто спробувати його кожному. Рецептом з нами поділилися на порталі "Kamis".

Як приготувати банановий кетчуп

Інгредієнти:

  • стиглі банани — 4 шт. (виходить 2 склянки пюре);
  • олія — 2 ст. л.;
  • сіль — 2 ч. л.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • вода — 0,5 склянки;
  • часник сушений — 2 ч. л.;
  • чилі гострий — 1 ч. л.;
  • куркума — 3/4 ч.л.;
  • чорний перець мелений — 1/4 ч.л.;
  • білий оцет — 3/4 скл.;
  • цукор — 6 ст. л.;

Спосіб приготування:

  1. Олію розігріти у каструлі на середньому вогні.
  2. Цибулю порізати кубиками, викласти у каструлю, готувати до готовності близько 5 хвилин, постійно помішуючи.
  3. Додати часник, чилі, куркуму та чорний мелений перець, готувати до появи аромату.
  4. Банани додати до цибулі.
  5. Додати цукор та сіль, влити оцет, на середньому вогні довести до кипіння.
  6. Зменшити вогонь до мінімального, накрити кришкою та варити протягом 15 хвилин періодично помішуючи.
  7. Зняти кетчуп з вогню та залишити охолоджуватися протягом 10 хвилин.
  8. Перекласти ложкою суміш в блендер та перебити до однорідності, за необхідності додаючи гарячу воду до отримання консистенції кетчупу.

Раніше ми писали, як приготувати борщову заправку. Завдяки їй, ви зварите борщ за 30 хвилин.