Беремо картоплю і трохи грибів: простий рецепт з золотистою скоринкою, від якого у захваті всі (відео)

Читать на русском
Автор
553
Обов’язково приготуйте цю золотисту картопельку
Обов’язково приготуйте цю золотисту картопельку. Фото shuba.life

Чудовий рецепт картоплі з грибочками

Почався грибний сезон, а це означає, що ароматні дари лісу хочеться класти чи не в кожну страву. Ми розповідали, як правильно обробити гриби перед приготуванням та чи можна їх мити. Тепер ділимось чудовим рецептом, у якому вам знадобиться це знання.

Здавалося б, що немає нічого складного в тому, щоб посмажити картоплю з грибами. Але щоб зробити це ідеально — щоб кожен шматочок мав золотисту скоринку та м’яку серединку, а грибочки підкреслювали смак овоча — потрібно знати декілька нюансів. Про них розповіли на ютуб-каналі "Смачна Сторінка".

Інгредієнти:

  • картопля — 1 кг
  • цибуля — 2-3 шт.
  • гриби — 200 г
  • олія — 50 мл
  • сіль — 1/2 ч. ложки
  • спеції — до смаку

Спосіб приготування:

  1. Картоплю почистіть і наріжте соломкою або тоненькими пластинками. Промийте її кілька разів у холодній воді, а потім викладіть на сито або в друшляк і дайте стекти воді.
  2. Гриби поріжте невеликими шматками. Цибулю також наріжте середніми шматочками. На сковорідці розігрійте олію і викладіть гриби, посмажте їх кілька хвилин, щоб печериці підрум'янилися. Додайте картоплю.
  3. Через кілька хвилин перемішайте. Накрийте кришкою і смажте на середньому вогні, перемішуючи, коли картопля почне схоплюватися нижнім шаром.
  4. Додайте на сковорідку цибулю і продовжуйте смажити в тому ж темпі. Занадто часто помішувати не треба — бо тоді картоплю розвалиться і все перетвориться на пюре.

В кінці приготування посоліть і додайте спеції. Таку картопельку найсмачніше їсти гарячою, зі сметаною або ж будь-яким іншим улюбленим соусом, наприклад, домашньою аджикою.