Такі голубці ви точно не їли: з чого їх ще зробити, окрім капусти та виноградного листя (відео)

Читать на русском
Автор
Такій подачі близькі точно здивуються
Такій подачі близькі точно здивуються. Фото gordonua.com

Ситна та смачна страва

Голубці — це традиційна українська страва, яку в кожному регіоні готують по-своєму. Як правило, голубці виходить дуже соковитими та апетитними. Зазвичай для приготування голубців фарш із рисом та засмажкою загортають у капустяне чи виноградне листя або ж готують ліниві голубці. Однак, існують і незвичайні варіанти цієї страви.

Одним із таких рецептів поділився шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво на Instagram-сторінці. Він розповів, як приготувати цибулеві голубці, що точно вразять кожного своєю оригінальністю.

Як приготувати цибулеві голубці

Інгредієнти:

  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • часник – 3 зуб.;
  • фарш – 500 г;
  • рис – 1 склянка;
  • гранатовий сік – ¼ скл.;
  • м’ята свіжа;
  • сік лимону – ½ шт.;
  • пюре томатне – 2 ст. л.;
  • кедрові горіхи – 40 г;
  • сіль;

Інгредієнти для соусу

  • вода, в якій варилась цибуля – 2,5 скл.;
  • томатне пюре – 2 ст. л.;
  • гранатовий сік – ¼ скл.;
  • сіль – 2 ст. л.;

Спосіб приготування

1.Цибулю очистити, розрізати з одного боку до центру і варити в підсоленій воді близько 20 хв.

2.Цибулю дістати, а воду зберегти для приготування соусу.

3.На сковорідці з невеликою кількістю олії обсмажити цибулю до золотистості, додати моркву, часник і смажити 3 хв, помішуючи.

4.Додати фарш і обсмажити, поки мʼясо не змінить колір.

5.Додати сік гранату, помідорне пюре, нарізану мʼяту й обсмажити. Зробити начинку, додавши до засмажки рис.

6.З цибулі зцідити воду, яка залишилась та відокремити кожен шар.

7.Сформувати голубці, скласти в широкий низький горщик, застелений пергаментом, близько один до одного.

8.В каструлі змішати гранат, сіль і томатне пюре.

9.Додати воду, в якій варили цибулю, довести до кипіння і залити соус в каструлю з цибулею.

10.Накрити пергаментом та фольгою.

11.Відправити в духовку, розігріту до 180° на 2 години.