Для ідеального рису потрібен один інгредієнт: що додати у воду під час готування
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 2573
Дізнайтеся, як легко приготувати рис
З рису можна приготувати безліч страв — від плову та суші до гарнірів і десертів. Але не завжди вдається зварити його ідеальним і розсипчастим. Якщо рис переварити, він стає клейким і збирається в грудку.
Є лайфхак, який допоможе запобігти розварюванню рису під час приготування. Їм поділився шеф-кухар індійського ресторану з підписниками у соцмережі TikTok. Він радить додавати до рису кілька крапель лимонного соку або оцту.
Для чого додавати лимонний сік у рис
При варінні рису під впливом тепла та води крохмаль у зернах набухає і вимивається, внаслідок чого рис стає липким. Додавання невеликої кількості кислоти, наприклад лимонного соку або оцту, допомагає стабілізувати крохмальні зерна, зменшуючи ймовірність виділення липкого крохмалю у відвар. Завдяки цьому методу зерна рису залишаються цілими та розсипчастими.
При цьому необхідно суворо дотримуватись інструкцій з приготування на упаковці, оскільки жодна кількість оцту не врятує надто переварений рис.
Як приготувати розсипчастий рис — корисні поради
- Перед приготуванням промийте рис до прозорої води. Це допоможе позбавитися зайвого крохмалю, через який рис стає липким.
- Дотримуйтесь правильних пропорцій. Для розсипчастого рису основна пропорція — 1 частина рису до 2 частин води. Для довгозернистого, такого як басматі, може знадобитися трохи менше води (1:1,5–2), а для дикого чи коричневого – більше (1:2,5–3,5).
- Варіть рис на повільному вогні під кришкою, щоб він приготувався рівномірно.
- Не перемішуйте рис одразу після приготування. Дайте йому пропаритися, а потім обережно розпушіть зерна вилкою.
Раніше "Телеграф" ділився лайфхаком, який допоможе приготувати смачне картопляне пюре.