-
1 г
Приготування
-
4
порції
Традиційна британська кухня містить чимало страв моряків, які фізично працюють і тому мусять ситно їсти. Під цю категорію ідеально підходить фіш енд чіпс — смажена в клярі риба, яку подають зі смаженою картоплею.
Для цього рецепта підходить будь-яка нежирна біла риба, на кшталт тріски, пікші, палтуса або хека. Рецептом поділились на cookingwithcocktailrings.com.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
400 гр
-
50 гр
-
50 гр
-
1 ч. л
-
50 мл
-
50 мл
-
4 шт
-
за смаком
-
за смаком
Етапи приготування
-
Чищену картоплю наріжте спочатку пластинками товщиною 1,3 см, а потім брусочками такої ж товщини. Покладіть нарізану картоплю у велику миску з холодною водою та додайте трохи оцту. Залиште на 30 хвилин, щоб видалити зайвий крохмаль.
-
Налийте в каструлю з товстим дном або фритюрницю достатню кількість олії (шар олії повинен бути близько 5 см). Нагрійте олію до 130°C. Злийте воду з картоплі та ретельно обсушіть її паперовими рушниками. Обсмажуйте картоплю порціями протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.
-
Вийміть обсмажену картоплю на деко, застелене паперовим рушником, та дайте їй охолонути до кімнатної температури. Збільште температуру олії до 180°C. Обсмажте картоплю вдруге порціями до золотисто-коричневого кольору та хрусткої скоринки (близько 3 хвилин). Викладіть на паперовий рушник і посоліть.
-
Наріжте рибу на порційні шматки. Ретельно просушіть їх паперовими рушниками, щоб видалити зайву вологу. Посоліть та поперчіть. У великій мисці змішайте універсальне борошно, рисове борошно, розпушувач та куркуму. Додайте горілку та пиво, перемішуючи до однорідної консистенції.
-
Занурюйте шматочки риби в кляр, даючи надлишку стекти. Обсмажуйте рибу порціями в гарячій олії до золотисто-коричневої скоринки та готовності (близько 3 хвилин), перевернувши один раз. Викладіть готову рибу на решітку, щоб стекла зайва олія.
Це ситно і смачно. Рибу з картоплею їдять гарячими, традиційно їх подають зі скибочкою лимона та соусом Тартар. Також ми розповідали, як смачно замаринувати оселедець.