Хрустка риба з чіпсами в клярі

Читать на русском
Автор
Хрустка риба з чіпсами в клярі
  • 1 г

    Приготування

  • 4

    порції

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    0 Ккал

Традиційна британська кухня містить чимало страв моряків, які фізично працюють і тому мусять ситно їсти. Під цю категорію ідеально підходить фіш енд чіпс — смажена в клярі риба, яку подають зі смаженою картоплею.

Для цього рецепта підходить будь-яка нежирна біла риба, на кшталт тріски, пікші, палтуса або хека. Рецептом поділились на cookingwithcocktailrings.com.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Чищену картоплю наріжте спочатку пластинками товщиною 1,3 см, а потім брусочками такої ж товщини. Покладіть нарізану картоплю у велику миску з холодною водою та додайте трохи оцту. Залиште на 30 хвилин, щоб видалити зайвий крохмаль.

  2. Налийте в каструлю з товстим дном або фритюрницю достатню кількість олії (шар олії повинен бути близько 5 см). Нагрійте олію до 130°C. Злийте воду з картоплі та ретельно обсушіть її паперовими рушниками. Обсмажуйте картоплю порціями протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.

  3. Вийміть обсмажену картоплю на деко, застелене паперовим рушником, та дайте їй охолонути до кімнатної температури. Збільште температуру олії до 180°C. Обсмажте картоплю вдруге порціями до золотисто-коричневого кольору та хрусткої скоринки (близько 3 хвилин). Викладіть на паперовий рушник і посоліть.

  4. Наріжте рибу на порційні шматки. Ретельно просушіть їх паперовими рушниками, щоб видалити зайву вологу. Посоліть та поперчіть. У великій мисці змішайте універсальне борошно, рисове борошно, розпушувач та куркуму. Додайте горілку та пиво, перемішуючи до однорідної консистенції.

  5. Занурюйте шматочки риби в кляр, даючи надлишку стекти. Обсмажуйте рибу порціями в гарячій олії до золотисто-коричневої скоринки та готовності (близько 3 хвилин), перевернувши один раз. Викладіть готову рибу на решітку, щоб стекла зайва олія.

Це ситно і смачно. Рибу з картоплею їдять гарячими, традиційно їх подають зі скибочкою лимона та соусом Тартар. Також ми розповідали, як смачно замаринувати оселедець.