Соус з яблук та хрону: приправа до м’яса здивує вас своїм смаком
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Цей соус додасть пікантності страві
Однією з популярних страв є запечена свиняча грудинка. Але іноді цій страві хочеться додати пікантності, яка підкреслить смак м’яса. Саме для таких випадків відмінно підійде яблучний соус із хроном. Він поєднує у собі кислинку яблук і гостру пряність хрону, створюючи гармонійний баланс смаків.
Цей соус легко приготувати вдома, і він стане чудовим доповненням не тільки до м’яса, але й до риби, сирів або бутербродів. Декілька простих кроків — і перед вами універсальний соус, який додасть страві яскравих, виразних нот.
Інгредієнти:
- 2 кислі яблука середнього розміру;
- 1-2 столові ложки тертого хрону (кількість можна регулювати на свій смак);
- 1 столова ложка яблучного оцту;
- 1 столова ложка цукру (залежно від кислоти яблук);
- сіль та перець на смак;
- 1/4 чайної ложки меленого насіння гірчиці (за бажанням).
Спосіб приготування:
- Очистіть яблука та видаліть насіння. Розріжте їх на шматочки та покладіть у каструлю. Додайте трохи води, щоб яблука не злиплися, і варіть на середньому вогні до м’якості.
- Якщо ви використовуєте свіжий хрін, натріть його на дрібній тертці або подрібніть, щоб отримати інтенсивний аромат та смак.
- Коли яблука стануть м’якими, зробіть з них пюре. Потім додайте в яблучне пюре цукор, хрін, яблучний оцет, сіль, перець та мелене насіння гірчиці.
- Спробуйте соус на смак – якщо йому не вистачає солодощі чи кислинки, додайте до смаку цукор чи оцет. Соус повинен бути трохи гострим, кислуватим і солодким, але всі смаки повинні бути збалансовані.
Готовий соус остудити та до подачі зберігати в холодильнику. Соус добре поєднується як із гарячим, так і з холодним м’ясом. Також можна використовувати його як намазку для бутербродів або добавку до сирів.
Раніше ми ділилися рецептом салату з курки та винограду. Він чудово підійде до святкового столу.