Ідеальний рецепт торта на будь-який випадок: він просто тане в роті

Читать на русском
Автор
Рецепт розкішного шоколадного тортика
Рецепт розкішного шоколадного тортика. Фото kondishop.com.ua

Як приготувати класичний "Празький" торт

Вдома можна приготувати чимало смачних десертів. Ми ділились рецептом "невидимого" яблучного пирога. І навіть повноцінний торт можна приготувати.

У кулінарному блозі the_best_ukrainian_recipes розповіли, як приготувати класичний "Празький" торт — шоколадний, з абрикосовим просоченням. Це неперевершений шоколадний десерт, який стане окрасою будь-якого святкового столу.

Інгредієнти:

  • Яйця – 6 шт
  • Цукор – стільки ж, скільки яєць за об'ємом
  • Борошно – стільки ж, скільки яєць за об'ємом
  • Какао – 2 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Вершкове масло – 50 г

Для крему:

  • Вершкове масло – 250 г
  • Згущене молоко – 100 г
  • Какао – 2 ст. л.
  • Яєчний жовток – 1 шт
  • Вода – 1 ст. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.

Для глазурі:

  • Чорний шоколад – 1 плитка
  • Вершки (рідкі) – 50 мл
  • Абрикосовий сироп

Спосіб приготування:

  1. Збийте яйця з цукром міксером протягом 10-12 хвилин до утворення пишної маси. Акуратно вмішайте просіяне борошно, какао та розпушувач. Додайте розтоплене вершкове масло (не гаряче).
  2. Вилийте в форму та випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 40 хвилин. Залиште бісквіт у вимкненій духовці на 20 хвилин, потім повністю остудіть на решітці.
  3. Для крему збийте яєчний жовток з водою. Додайте какао та згущене молоко, збийте. Варіть на водяній бані до загустіння.
  4. Збийте розм'якшене вершкове масло з ванільним цукром до пишної маси. Поступово додайте охолоджений заварний крем, збиваючи до однорідності.
  5. Для глазурі розтопіть шоколад з вершками на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Після цього можна починати збирати торт.
  6. Розріжте бісквіт на 3 коржі. Просочіть два нижні коржі абрикосовим сиропом та змастіть кремом. Змастіть верхній корж та боки торта абрикосовим джемом. Поставте торт у холодильник на 1 годину, а потім — покрийте глазур'ю.

Дайте готовому торту кілька годин настоятися в холодильнику, щоб коржі просочились. Також ми розповідали, як приготувати апетитні сирні пончики.