Ми використовуємо Куки!

Коли лінь стояти біля плити: рецепт найсмачнішого салату з кабачків на швидкуруч

Читать на русском
Автор
650
Салат зі свіжих кабачків
Салат зі свіжих кабачків. Фото Скріншот YouTube

Варити та смажити продукти не доведеться

Іноді навіть найпростіші рецепти можуть здивувати. Зовсім небагато інгредієнтів, мінімум часу — а результат виходить настільки вдалим, що хочеться повторити. Цей кабачковий салат — якраз із таких.

Без плити, без зайвих зусиль, зате зі свіжим літнім смаком. І хоча готується салат з кабачків дуже просто, враження залишає не менш яскраве, ніж складні страви.

Рецептом поділились на сайті Smachnenke.

Інгредієнти:

  • кабачок — 1 шт.;
  • плавлений сир — 2 шт.;
  • часник — 2 зуб.;
  • окріп — для заливки;
  • кріп — пучок;
  • сіль — 1 ч. л. + на смак;
  • перець чорний мелений — на смак;
  • майонез — 1,5 ст. л.

Спосіб приготування

  1. Кабачок наріжте кубиками. Якщо овочі великі чи старі, попередньо видаліть з них серединку.
  2. Викладіть кабачки у миску, залийте щойно закипілою водою так, щоб повністю покрила овочі. Додайте сіль, накрийте кришкою й залиште на кілька хвилин.
  3. Тим часом наріжте плавлений сир або натріть його на терці. Наріжте кріп.
  4. Злийте воду з кабачків і злегка обсушіть їх.
  5. До сиру й кропу додайте теплі кабачки, подрібнений через прес часник, сіль і перець до свого смаку. Заправте майонезом, ретельно перемішайте.

За бажанням салат можна заправляти не майонезом, а сметаною чи натуральним йогуртом. Подавати страву можна як салат, закуску або намазку на хліб.