Ідеальне доповнення до борщу: рецепт ніжних капустяних пампушок
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор

Ніжні, ароматні та ситні
Звичайні дріжджові булочки можна зробити ще смачнішими, якщо додати до них капусту — тушковану, ароматну, з легкою ноткою часнику. Така начинка додасть випічці не лише смаку, а й соковитості. Капустяні булочки можна подати до борщу, взяти з собою в дорогу або насолоджуватись з гарячим чаєм. А ще вони гарно зберігаються й наступного дня лишаються м’якими та смачними.
Рецептом поділились weukraine.tv.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне (вищого ґатунку) — 1,5 склянки
Вода (тепла) — 1 склянка
Сухі дріжджі — 3,5 г
Сіль — 1 ч. л.
Оливкова олія — 2 ст. л.
Капуста білокачанна — 150 г
Часник — 1 зубчик
Манна крупа або кукурудзяне борошно — для присипки
Як приготувати булочки з капустою
- Наріжте капусту тонкою соломкою.
- Розігрійте трохи оливкової олії на сковороді. Додайте розчавлений зубчик часнику, прогрійте 5 хвилин і вийміть. Викладіть капусту і тушкуйте 7-10 хвилин до м'якості, періодично помішуючи.
- У теплій воді розчиніть дріжджі. Додайте просіяне борошно та сіль. Замішуйте тісто 15-20 хвилин до еластичності, спочатку ложкою, потім руками.
- Розкачайте тісто, викладіть обсмажену капусту. Загорніть краї і знову вимісіть, щоб капуста рівномірно розподілилася. Сформуйте кулю.
- Перекладіть тісто в змащену оливковою олією миску. Накрийте і залиште в теплому місці на 1,5 години до подвоєння об'єму.
- Обімніть тісто, сформуйте ковбаску товщиною 3-4 см. Наріжте шматочками по 2-3 см. Викладіть на деко, застелене пергаментом і присипане манкою або кукурудзяним борошном.
- Накрийте пампушки рушником і залиште в теплому місці на 30-40 хвилин для підйому.
- Розігрійте духовку до 220°C. Випікайте булочки 20 хвилин до золотистої скоринки.
Подавайте капустяні булочки теплими або охолодженими.