Соковиті помідори без оцту на зиму: як закрити, щоб не розвалювались і довго радували смаком (відео)

Читать на русском
Автор
1003
Оригінальні, найсмачніші на святковий стіл чи вечерю
Оригінальні, найсмачніші на святковий стіл чи вечерю. Фото instagram.com

Виходять неймовірно ароматними, насиченими смаком.

Помідор — це один із найулюбленіших овочів у багатьох родинах. Його їдять свіжим у салатах, використовують для приготування соусів, тушкують і, звісно, квасять на зиму. Квашені помідори мають особливий кисло-солодкий смак і чудово доповнюють будь-який стіл.

А сьогодні ми пропонуємо рецепт консервації помідорів без оцту — натуральний і смачний спосіб зберегти овочі, які не розвалюються і довго зберігаються у банках. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "mamanata.food".

Як приготувати мариновані помідори

Інгредієнти:

  • помідори – 1 кг;
  • перець солодкий – 2–3 шт.;
  • часник – 3–4 зубчики;
  • лавровий лист – 2–3 шт.;
  • перець горошком (суміш) – 1 ч.л.;
  • сіль – 2 ст.л. з гіркою;
  • цукор – 2 ст.л.;
  • лимонна кислота – 1 ч.л.;
  • вода – 1 л;

Спосіб приготування:

  1. Вимити помідори та підготувати банки.
  2. На дно кожної банки покласти перець солодкий, часник, лавровий лист і перець горошком.
  3. Залити банки кип’ятком, дати постояти 5 хвилин, потім злити воду в каструлю.
  4. Додати в каструлю сіль, цукор, довести розсіл до кипіння.
  5. В банки додати лимонну кислоту, залити гарячим розсолом та закатати кришками.
  6. Закутати банки теплою ковдрою і залишити на добу для настоювання.