Ми використовуємо Куки!

П’ять хвилин — і можна ставити чайник: найкращі ліниві пиріжки на сметані

Читать на русском
Автор
564
Начинку можна змінювати хоч щодня
Начинку можна змінювати хоч щодня. Фото shuba.life

Дуже швидкі пиріжечки

Ми розповідали, як готувати смачні рогалики на мінералці. Тепер ділимось рецептом лінивих пиріжків.

Це ідеальна страва до сніданку, або ж якщо просто захотілося смаколиків. Готується дуже просто з простих інгредієнтів, а смак виходить вражаючим. Тісто готується швидко і з ним відразу можна працювати. Рецептом поділились на порталі "1 хвилина"

Інгредієнти:

  • борошно – 250 г;
  • сіль – 1 щіпка;
  • цукор – 1 ст.л;
  • розпушувач тіста – 1 ч.л;
  • яйце – 1 шт.;
  • сметана – 150 г;
  • вершкове масло – 40 г;
  • джем – 200 г.

Спосіб приготування:

  1. У глибоку миску просіюємо борошно, додаємо сіль, цукор і розпушувач тіста. Всі сухі інгредієнти перемішуємо.
  2. У борошняну масу додаємо яйце, сметану та розтоплене вершкове масло. Замішуємо тісто. Готове тісто має вийти дуже м’яким і навіть липнути до рук, але більше борошна додавати не потрібно.
  3. Посипаємо робочу поверхню борошном і викладаємо тісто. Розрізаємо його на 2 частини. Розкочуємо кожну частину тіста у пласт товщиною 0,5 см. Має вийти 2 однакових пласти.
  4. На одну частину розкачаного тіста викладаємо джем на відстані один від одного.
  5. Зверху на тісто з джемом викладаємо іншу частину тіста і склянкою вирізаємо пиріжечки там, де знаходиться джем.
  6. Зверніть увагу, що джем для цього рецепту потрібно брати густий, щоб він не розтікався по тісту
  7. Пиріжки обсмажуємо на розпеченій олії з двох боків без кришки. Смажити потрібно на середньому вогні.
  8. Пиріжки готуються дуже швидко — буквально по кілька хвилин на кожній стороні. Виймаємо обсмажені пиріжки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Готові пиріжки зовні хрумкі, а всередині — ніжні. Дуже смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді. Також ми розповідали, як приготувати фантастичні сочники.

З приготуванням метушитися не доведеться: рецепт молодої картоплі з хрусткою скоринкою (відео)

Читать на русском
Автор
Найсмачніша, апетитна, швидко та просто
Найсмачніша, апетитна, швидко та просто. Фото instagram.com

Картопля набуває дуже красивої, рум'яної та хрумкої скоринки

Почався сезон молодої картоплі — запашної, ніжної, зі шкіркою, яку навіть не обов’язково чистити. Варіантів приготування безліч: її запікають у духовці, тушкують зі сметаною, обсмажують до хрусткої скоринки, а справжні гурмани навіть готують її у вині.

Сьогодні ж пропонуємо простий і дуже ароматний спосіб — молоду картоплю з часником на сковороді. Ідеальна літня страва: швидко, просто й надзвичайно смачно! Рецепт опублікували на Instagram-сторінці "olga_riabenko_".

Як приготувати молоду картоплю

Інгредієнти:

  • молода картопля – 1–1,5 кг;
  • вода – 150 мл;
  • олія – 120 г;
  • паприка – 1 ч. л.;
  • сіль – за смаком;
  • кріп подрібнений – за смаком;
  • часник – 2 зубчики;

Спосіб приготування:

1.Помити молоду картоплю, не очищуючи від шкірки.

2.Викласти картоплю в сковорідку з високими бортиками.

3.Влити воду, посолити, накрити кришкою та тушкувати на середньому вогні до повного випаровування води (приблизно 15–20 хвилин залежно від розміру бульб).

4.Додати олію та паприку, перемішати й обсмажити на сильному вогні до появи золотистої скоринки.

5.Додати натертий часник і подрібнений кріп, перемішати.

6.Подавати гарячою як гарнір або самостійну страву.

Без білків та желатину: рецепт глазурі для пасок, яка не липне

Читать на русском
Автор
20750
Без білків та желатину: рецепт глазурі для пасок, яка не липне

Прикрашання пасок – важлива частина великодніх приготувань

Ну яка святкова паска без білої, посипаної різною посипкою, верхівки, яку так і норовлять з’їсти як діти, так і дорослі. Однак часто глазур виходить дуже липкою і швидко кришиться, що робить великодню випічку непривабливою.

"Телеграф" розповідає, як приготувати білу глазур для пасок, яка не буде липнути до рук. Зазначимо, що для її приготування вам не знадобляться яйця та желатин.

Глазур для паски: рецепт

Рецептом такої глазурі поділилася кулінарний блогер Yulia Kysil у себе в ТікТок.

Складові:

  • Цукрова пудра — 150 гр,
  • Молоко – 1-1,5 ст.л
  • Сік лимона за бажанням

Спосіб приготування:

  1. Змішайте пудру молоко і додайте пару крапель лимонного соку (за бажанням) і ретельно все перемішайте. Пропорції можете змінювати по ходу приготування глазурі, керуючись кількістю, яка вам потрібна в результаті.
  2. Консистенцію можна робити як густіше, так глазур застигатиме швидше, так і рідкішою, проте тоді маса застигатиме довше. Густа глазур також виглядала більш щільною.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати сирну паску без яєць. Страва легка, ніжна і проста в приготуванні.

Як замаринувати шашлик із свинини за 1 годину: простий рецепт маринаду

Читать на русском
Автор
12963
Приправи та прянощі для маринаду можна вибирати на свій розсуд
Приправи та прянощі для маринаду можна вибирати на свій розсуд

Для надання невеликої кислинки до маринаду можна додати лимон.

Сонце, тепло та вихідні – чи це не привід вибратися на природу зі своїми друзями та посмажити смачний шашлик. Щоб похід на пікнік вдався, важливо вміти правильно вибирати м’ясо, про що ми писали раніше, а також правильно його маринувати.

Одним із відмінних маринадів для м’яса є газована мінеральна вода. Завдяки їй шашлик виходить соковитим та ніжним. На додаток, щоб замаринувати м’ясо в такому маринаді, не потрібно багато часу: для свинини достатньо лише 1 години.

Рецепт швидкого маринаду для шашлику на мінералці

Інгредієнти:

  • свинина (шийка) — 1,5 кг
  • цибуля — 2-3 великих цибулини
  • мінеральна вода сильногазована — 1 літр
  • розмарин 1 ч. л.
  • лавровий лист — 2-3 шт.
  • сіль — 1,5 ч. л.
  • перець на смак

Спосіб приготування: ⠀

  1. М’ясо наріжте однаковими шматочками і складіть у миску, додайте сіль, перець та розмарин.
  2. Ріпчасту цибулю наріжте кільцями і розімніть руками до м’якості. Так цибуля швидше віддасть сік м’ясу.
  3. Лавровий лист подрібніть руками та всипте в маринад, все розмішайте.
  4. Залийте все газованою мінеральною водою.
  5. Накрийте харчовою плівкою і залиште маринуватися на 1-4 години.

Раніше "Телеграф" розповідав про найнебезпечніші маринади для шашлику, які краще не використовувати. Такі маринади можуть зашкодити вашому здоров’ю.

Як "врятувати" шашлик від пересолу: 3 найлегші способи, про які знає хитра господиня

Читать на русском
Автор
6918
Що робити, якщо шашлик вийшов пересоленим
Що робити, якщо шашлик вийшов пересоленим. Фото vazhnoznat.com

З таким кулінарним промахом, можливо, стикався кожен

Кожен любитель шашлику має власний перевірений рецепт. Однак навіть з ним багато хто припускається помилок, зокрема, пересолюють м’ясо. Щоб "врятувати" надто солоний шашлик за годину до виїзду на природу, можна скористатися порадами досвідчених господинь.

Варто заздалегідь відзначити, що сіль у маринад краще не додавати, пише vazhnoznat.com. Ця спеція виводить сік із продукту, в результаті роблячи шашлик сухим та гумовим. Потрібно знімати пробу з м’яса ще до того, як його смажити.

Що робити, якщо шашлик вийшов пересоленим

Використання кислоти

Додайте в м’ясо кислоту, той самий оцет. Зайву сіль з м’яса він не виведе, але зможе збалансувати смак, щоб сіль не так відчувалася у шашлику.

Додавання води

Промийте м’ясо проточною водою. Вона виведе із м’яса зайві прянощі. У цьому випадку після смаження м’ясо вийде соковитим та м’яким.

Використання молочних продуктів

Додайте до м’яса трохи жирів. Якщо пересолити шашлик, багато кулінарних експертів радять додати в маринад молочний продукт: молоко чи сметану. Це не тільки усуне пересол, але й зробить страву приємнішою на смак.

Раніше "Телеграф" писав, чому м’ясо для шашлику не можна маринувати у майонезі.

Так смачно та оригінально ви печінку не готували: як її потушкувати у сирному соусі (відео)

Читать на русском
Автор
Смачна, ніжна, просто тане у роті, на обід чи вечерю
Смачна, ніжна, просто тане у роті, на обід чи вечерю. Фото instagram.com

Чудовий вибір, щоб нагодувати всю сім'ю

Печінку можна готувати у найрізноманітніших варіаціях: її смажать з цибулею, готують з содою, тушкують з яблуками для легкої кислинки або навіть додають до салатів. Часто печінку поєднують із солодкими чи вершковими нотками — наприклад, із вершками чи гірчичним соусом.

А сьогодні пропонуємо ще один смачний варіант — печінку в сирному соусі. Вона виходить ніжною, ароматною й особливо апетитною завдяки розтопленому сиру. Це чудовий спосіб урізноманітнити звичне меню! Рецепт опублікували на Instagram-сторінці "oksana_dorosh_rezeptu".

Як приготувати печінку у сирному соусі

Інгредієнти:

  • куряча печінка – 400-500 г;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • сіль та перець;
  • молоко – 100-120 мл;
  • сир твердий – 100-150 г (в мене сулугуні);
  • борошно – 1 ст. л.;

Спосіб приготування:

1. Цибулю нарізати півкільцями та обсмажити їх.

2. Додати печінку та смажити під кришкою хвилин 5-7.

3. Після цього посолити, поперчити.

4. Посипати борошном і перемішати, додати молоко.

5. Все перемішати та готувати все разом декілька хвилин.

6. Натерти сир і додати його до печінки, перемішати. Як тільки сир розплавився – страва готова.

7. За бажанням можна присипати зеленню.

Неймовірно смачна та проста страва за 10 хвилин: як приготувати "американські" макарони з сиром (відео)

Читать на русском
Автор
26589
Як приготувати Mac and cheese - рецепт макаронів з сиром по-американськи
Як приготувати Mac and cheese - рецепт макаронів з сиром по-американськи. Фото https://apnews.com.ua/

Mac and cheese просто тануть в роті

Що приготувати зі звичайних макаронних виробів? Якщо прості варені макарони вже набридли, можна спробувати приготувати їх більш оригінальним способом, і це не займе багато вашого дорогоцінного часу.

Пропонуємо нашим читачам приготувати макарони з сиром по-американськи — Mac and cheese (Мак енд чіз). За словами фудблогерки Анни (anny.cooking), така ситна і смачна страва готується всього 10 хвилин.

Як приготувати Мак енд чіз в домашніх умовах

Інгредієнти на порцію для 2-х:

  • 200 г макарон
  • 30 г вершкового масла
  • 1 ст.л. борошна
  • 250-300 мл молока
  • 200 г твердого сиру (можна різні)
  • 1/3 ч.л. солі, 1/2 ч.л. паприки, 1/2 ч.л. часнику сухого

Приготування:

  1. Макарони відварюємо в підсоленій воді до готовності.
  2. Паралельно готуємо соус. На помірному вогні розтоплюємо масло, додаємо борошно, перемішуємо, поступово вливаємо молоко і доводимо соус до загустіння.
  3. Солимо (якщо берете сир Чеддер — можете дати буквально дрібку солі, бо сам сир достатньо солоний), додаємо паприку, сушений часник, натертий сир і проварюємо разом ще 2 хвилини.
  4. Додаємо відварені зціджені макарони, проварюємо разом ще одну хвилинку і смакуємо!

Раніше "Телеграф" ділився рецептом італійського соусу до пасти та піци "пасата".

Простий рецепт квашеного буряка: такі закрутки робили наші бабусі (відео)

Читать на русском
Автор
12009
Квашений буряк
Квашений буряк. Фото takprosto.cc

У квашеному вигляді буряк можна додавати до борщу

До сезону холодів можна смачно заквасити не тільки капусту, а корисний і доступний коренеплід – буряк. Квашений овоч використовується і як окрема закуска, і служить інгредієнтом для інших страв, у тому числі, борщу. Приготувати квашений буряк дуже легко.

Буряк у квашеному вигляді заготовляли ще наші бабусі, не використовуючи зайвих спецій та продуктів. Простий рецепт квашеного буряка на зиму публікує кулінарний блог "Домашні рецепти від Natalia Sus" у Youtube.

Складові:

  • Буряк
  • Вода
  • Лавровий лист
  • Перець
  • Часник
  • Житній хліб
  • Цукор

Спосіб приготування:

  1. Буряк порізати на шматочки, можна ще дрібніше, ніж у відео. Тоді кваситиметься швидше.
  2. Залити водою кімнатної температури, а не кип’яченою. Вода повинна повністю покрити шматки буряків, але небагато місця у банці має залишитися для бродіння. За бажанням можна додати лавровий лист, чорний перець, часник.
  3. Накривати банку не потрібно, можна лише прикрити марлею (від пилу). Поставити в тепле місце бродити, наприклад, можна розмістити буряк поруч із плитою або радіатором. Приблизно через добу ви побачите ознаки бродіння, отже процес пішов у правильному напрямку. Якщо бачите масу, схожу на плісняву, не лякайтеся, просто зніміть ложкою, і нехай бродить далі.
  4. Залишити киснути на 5 днів. За цей час треба регулярно видаляти з поверхні води спочатку піну, а потім цвіль. Для прискорення процесу бродіння можна залити буряки теплою водою, додати два-три зубчики часнику і шматок житнього хліба або ложку цукру.
  5. Готовий квашений буряк набуває блідого кольору і стає м’яким. Розсіл стає кисло-солодким на смак. Зберігати квашені буряки потрібно в холодильнику або іншому прохолодному місці, накривши кришкою.

Раніше "Телеграф" розповідав чудовий рецепт заправки для борщу на зиму.

Такі огірочки чудово доповнять смак шашлику: як їх замаринувати у пакеті нашвидкуруч

Читать на русском
Автор
Найсмачніші, хрусткі, корисні, апетитні
Найсмачніші, хрусткі, корисні, апетитні. Фото instagram.com

Малосольні огірки у пакеті з часником та кропом можна зробити у будь-який час, не обов'язково в сезон

Сезон шашликів у самому розпалі, а чудовою закускою до м’яса на вогні стануть хрумкі малосольні огірочки, приготовані в пакеті. Вони готуються без зайвого клопоту — без банок, стерилізації та витримки на кілька днів.

Уже за кілька годин огірки просочаться ароматами часнику, зелені та спецій і стануть ідеальним доповненням до літнього пікніка. Рецепт опублікували на Instagram-сторінці "smachnolehko".

Як приготувати малосольні огірки в пакеті

Інгредієнти:

  • огірки – 1 кг;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • часник – 3-4 зуб.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • кріп, петрушка;

Спосіб приготування:

1. Огірки помити та відрізати кінчики.

2. Можна порозрізати на частини або залишити цілими.

3. Покласти овочі в пакет.

4. Додати подрібнені кріп і петрушку.

5. Натерти часник або нарізати смужками.

6. Додати сіль, цукор.

7. Закрити пакет і добре перемішати.

8. Пакет покласти в холодильник і вже за 4-8 годин можна їсти.

Візьміть гриби і трохи фаршу: на приготування такої вечері ви не витратите багато часу (відео)

Читать на русском
Автор
Це ідеальна страва для любителів курки
Це ідеальна страва для любителів курки. Фото instagram.com

Смачно і просто — чудова вечеря нашвидкуруч

Гриби — ароматний та поживний продукт, який легко поєднується з різними інгредієнтами. Їх можна смажити, тушкувати, запікати, готувати у паніруванні чи використовувати як начинку.

А сьогодні пропонуємо приготувати соковиті котлети з куркою та грибами — ніжні всередині, з апетитною скоринкою зовні. Така страва смакуватиме і на обід, і на вечерю, а готується зовсім просто. Рецепт опублікували на Instagram-сторінці "marafon18_6".

Як приготувати котлети з грибами

Інгредієнти:

  • фарш з курячого філе – 600 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль, перець, сушений часник;
  • масло вершкове – 40 г;

Інгредієнти для начинки:

  • цибуля червона – 0,5 шт.;
  • огірок маринований – 1 шт.;
  • печериці – 3 шт.;
  • помідори – 1 шт.;
  • сіль, орегано;

Інгредієнти для намазки:

  • сметана 10% – 3-4 ст. л.;
  • сир моцарела – 100 г;
  • часник – 1 зубчик;

Спосіб приготування:

1. Змішати фарш, цибулю, розтоплене масло і спеції.

2. Сформувати кульки, викласти на пергамент.

3. Притиснути зверху, зробити невеликі заглиблення в центрі.

4. Викласти цибулю, огірок, гриби та помідори.

5. Додати улюблені спеції, скропити олією.

6. Відправити в розігріту духовку на 10 хвилин за температури 180 градусів.

7. Змішати сметану, тертий сир і часник.

8. Викласти зверху на помідори.

9. Відправити в духовку ще на 10-15 хвилин.