-
30 хв
Приготування
-
6
порцій
Різдво — це час сімейних зустрічей, затишку та дива. Доповнити святковий настрій допомагають вишукані страви на столі.
Серед традиційних частувань не зайвим порадувати гостей легкою, свіжою, але при цьому неймовірно смачною стравою. Саме таким є цей різдвяний салат із яблуками, гранатом та горіхами.
Цей салат стане справжньою окрасою вашого святкового столу, радуючи гостей не лише своїм зовнішнім виглядом, а й приголомшливим смаком. Легкий, корисний та неймовірно красивий, він створить ідеальне доповнення до основних страв та десертів. Особливо він сподобається, тим, хто віддає перевагу легким і швидким у приготуванні страви.
Рецептом цього салату поділився на сторінці в Instagram шеф-кухар Zouheir.
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
160 гр
-
1 шт
-
200 гр
-
80 гр
-
100 гр
-
3 ст. л
-
1 ст. л
-
1 ст. л
-
1 ч. л
-
за смаком
-
за смаком
Етапи приготування
-
Гранат розберіть на зерна. Яблуко наріжте тонкими скибочками
-
Обсмажити горіхи на сухій сковороді.
-
Блендером збийте оливкову олію, яблучний оцет, мед, дижонську гірчицю, сіль та перець до емульгування.
-
У велику миску або тарілку для сервірування викладіть салатну суміш.
-
Розкладіть на салат скибочки яблука, зерна граната, горіхи.
-
Помірно посипте салат фетою.
-
Заправте салат перед подачею.
Замість фети можна використовувати козячий сир, м’який крем-сир або навіть тофу, якщо потрібний веганський варіант. Якщо немає волоських горіхів, спробуйте додати салат мигдаль, кеш'ю або насіння соняшника.
Раніше ми розповідали, як смачно запекти м’ясо із сухофруктами. Ця страва стане справжньою родзинкою святкового столу. Також ми ділилися рецептом легкого білого торта "Рафаелло". Для його приготування не доведеться вмикати духовку.