Справжня зимова краса до новорічного столу: як приготувати торт "Рафаелло"

Читать на русском
Автор
Як приготувати легкий торт
Як приготувати легкий торт. Фото Скріншот Instagram/irisha_redko

Смачний та легкий десерт

У новорічні свята велика родина чи близькі друзі збираються разом за великим святковим столом, щоб поділитися радістю, теплом і щирими побажаннями на наступний рік. Господарі з особливою турботою створюють атмосферу затишку та свята, пригощаючи гостей не лише смачними салатами та гарячими стравами, а й неймовірними десертами, які стають справжньою родзинкою вечора.

Десерт "Рафаелло", рецептом якого поділилась кулінарна блогерка irisha_redko, стане справжньою прикрасою вашого столу. Ніжний, вершковий, із легкими нотками кокоса, цей торт виглядає і смакує так само прекрасно, як і звучить його назва. Простий у приготуванні, він стане ідеальним вибором для тих, хто цінує вишуканий смак без зайвих зусиль.

Інгредієнти:

  • вершки 30% 200 мл;
  • молоко для просочення;
  • печиво савоярді 250 г;
  • маскарпоне 250 г;
  • цукрова пудра з ванільним ароматом 80 г;
  • кокосова стружка 50 г;
  • кокосова паста 200 г;
  • вершки кокосові 50 мл.

Спосіб приготування:

  1. Збиваємо вершки, цукрову пудру, кокосові вершки та маскарпоне, щоб вийшла пишна маса.
  2. Третю частину залишаємо для прикраси. У масу, що залишилася, додаємо кокосову стружку, кокосову пасту і перемішуємо. Перекладаємо в кондитерський мішок.
  3. Савоярді просочуємо у теплому молоці.
  4. Дно форми трохи змащуємо кремом, викладаємо печиво, покриваємо кремом з кондитерського мішка. Повторюємо поки не закінчиться крем та печиво.
  5. Прикрашаємо десерт кремом, який відкладали раніше.

Раніше ми розповідали, як приготувати апетитний салат без майонезу.