Запіканка до Новорічного столу

Автор
Запіканка до Новорічного столу
Ведучий «Ранку з Україною» Григорій Герман поділився неймовірним рецептом запіканки до Новорічного столу!

Зима на носі, а там і недалеко новорічні свята – час подумати про святковий стіл. І якщо з головною стравою визначитись більш-менш просто. Та що зробити на гарнір? У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» телеведучий Григорій Герман поділився смачним та легким у приготуванні гарніром із кабачків.

Для приготування запіканки за рецептом Григорія Германа знадобляться:

  • Кабачок або цукіні – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло вершкове – 2 ст.л.
  • Сир твердий – 150 г
  • Вершки – 100 мл
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ч.л.
  • Гірчиця – 1 ст.л.

Як готувати

Для початку слід розігріти рослинну олію і вершкове масло на сковорідці. У цей час можна нарізати кабачок кубиками.Григорій Герман зазначає, що в зимню пору кабачок можна замінити гарбузом – страва вийде не менш смачною, проте значно дешевшою.Після кабачка треба подрібнити цибулю і відправити її на сковорідку. Коли цибуля дійде до золотавого кольору, час засипати підготовлені кабачки і часник.А поки кабачки готуються, можна приготувати заливку, яка і впливає на смак страви. Для цього яйця і вершки треба збити до однорідної маси, додати крохмаль, гірчицю, суміш перців та сіль. Добре перемішати.Підсмажену овочеву суміш висипати в форму для випікання, ввести заливку, постійно помішуючи. Засипати тертим сиром та перемішати.Поставити запіканку в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Неймовірна страва готова! Смачного!