Кабачки за цим рецептом виходять пікантні, хрусткі та дуже смачні: рецепт секретного маринаду

Читать на русском
Автор
66541
Мариновані кабачки з часником на зиму
Мариновані кабачки з часником на зиму. Фото youtube.com

Вийдуть хрусткі мариновані кабачки з великою кількістю зелені та прянощів

Що робити, якщо цього року врожай кабачків видався на славу, але ідеї, як приготувати овочі, вичерпалися? Радимо зробити апетитні кабачкові оладки, а також закрити кілька баночок пряної та смачної маринованої закуски з кабачків.

З наведених нижче інгредієнтів виходить три літрові банки. Рецептом маринованих кабачків з часником поділилися на сайті vazhnoznat.

Як замаринувати кабачки з часником на зиму

Інгредієнти:

  • 1,7 кг кабачків
  • 6 зубчиків часнику
  • 9 гілочок кропу
  • 6 листочків вишні
  • 1 великий лист хрону
  • 3 гілочки петрушки
  • 6 листків лаврового листа
  • 15 шт. перцю чорного горошком
  • 3 ст. л. цукру з гіркою
  • 3 ст. л. солі без гірки
  • 6 шт. запашного перцю горошком
  • 3 ст. л. 9% оцту

Приготування:

  1. Миємо та стерилізуємо банки та кришки. У кожну банку кладемо по 2 листочки вишні, по 3 гілочки кропу і по 1 гілочці петрушки. Один великий лист хріну розподіляємо так, щоб у кожній баночці було його порівну.
  2. Кожен зубчик часнику розрізаємо навпіл і теж кладемо у банки. Відправляємо туди по 2 листочки лаврового листа, по 2 горошини запашного перцю та по 5 горошин чорного перцю.
  3. Промиваємо кабачки та зрізаємо хвостики. Далі зрізаємо шкірку, якщо на ній є дефекти. Овочі нарізаємо на кружечки завтовшки приблизно 1 см. Утрамбовуємо в банки.
  4. Готуємо маринад. У каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь. Після закипання заливаємо нею кабачки. Накриваємо банки кришками та залишаємо на 10 хвилин. Тим часом кип’ятимо другу порцію води.
  5. Після закінчення часу першу воду з кабачків зливаємо (вона більше не потрібна). Овочі заливаємо другою порцією окропу. Накриваємо банки кришками та знову залишаємо на 10 хвилин. Потім зливаємо з кабачків воду і переливаємо в каструлю. Цей маринад потрібно буде закип’ятити.
  6. Поки вода закипає, у кожну банку додаємо 1 столову ложку цукру з гіркою, 1 столову ложку солі без гірки та 1 столову ложку оцту. Киплячою водою заливаємо кабачки. Закриваємо їх закаточними кришками. Струшуємо кожну банку, щоб цукор та сіль розчинилися.
  7. Банки перевертаємо кришками донизу і укутуємо ковдрою. Залишаємо в такому вигляді до повного остигання.

Раніше "Телеграф" писав, як замаринувати кабачки на зиму, щоб були як ананаси. Несподіваний рецепт заготівлі здивує навіть досвідчених кулінарів.