Взимку шкодуватимете, що закрили мало: лечо за цим рецептом з’їдатиметься моментально

Читать на русском
Автор
7702
Без нього ви не сядете обідати
Без нього ви не сядете обідати. Фото pixelinform.com

Чудова заготівля на зиму

Серед зими відкриваєте банку улюбленого лечо, відчуваєте цей чудовий овочевий аромат, а потім довго насолоджуєтеся смаком страви. Що може бути краще?

Хоч би скільки було варіантів цієї страви, але найкращий – перевірений. "Бабусині рецепти" діляться рецептом класичного лечо з помідорів та перцю. Воно виходить настільки смачним, що щоразу ви з’їдатимете по цілій банці!

Як приготувати лечо з помідорів та перцю

Інгредієнти:

  • помідори – 2,5 кг;
  • перець болгарський – 2 кг;
  • часник – 50 г;
  • цукор – 4 ст. л.;
  • сіль – 2 ст. л.;
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.;
  • оцет 9% — 2 ст. л.;
  • олія соняшникова – 120 г.

Спосіб приготування:

  1. Стерилізуємо банки та кришки в окропі, а потім у теплій духовці або мікрохвильовій печі.
  2. Помідори миємо, видаляємо у них плодоніжки, робимо надріз хрестом. Заливаємо окропом помідори та залишаємо на 10-15 хвилин, після чого нарізаємо шматочками й викладаємо в каструлю.
  3. Помідори доводимо до кипіння, через 4 хвилини збиваємо блендером. Повторно кип’ятимо, додаємо цукровий пісок, солимо і перчимо. До помідорів додаємо олію, нещільно закриваємо кришкою і варимо 5 хвилин.
  4. У цей час чистимо часник, нарізаємо тонкими пластинами. Перець миємо, чистимо і ріжемо великими шматочками. Часник та перець викладаємо в помідорну масу. Все перемішуємо, доводимо до кипіння та варимо 10 хвилин.
  5. У суміш вливаємо оцет, перемішуємо. Зменшуємо вогонь до мінімуму і починаємо акуратно накладати лечо в банки.
  6. Банки закочуємо, перевертаємо вгору дном, накриваємо рушником і залишаємо до остигання.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно зберігати консервацію у квартирі. Ці секрети допоможуть вам правильно зберегти її до наступного сезону.