В’ялений гарбуз по-італійськи

Читать на русском
Автор
В’ялений гарбуз по-італійськи
  • 3 г

    Приготування

  • 6

    порцій

  • 5

Оцініть рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Всім добре відомий знаменитий італійський делікатес – в’ялені помідори. Але ж можна аналогічним чином приготувати і королеву осінньо-зимового періоду – помаранчевий гарбуз.

У цій заготівлі яскраві кубики гарбуза чудово поєднуються з чебрецем, розмарином та меленим чорним перцем. Оливкова олія є сполучною ланкою, а часник чудово вписується в загальну композицію, передаючи гарбузу свій чудовий аромат. Вибирайте мускатний або баттернат гарбуз, так як вони мають більш щільну м’якуш і яскравий смак. Кубики повинні бути однакового розміру, щоб рівномірно просочитися олією та спеціями, а потім рівномірно пропікатися.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Гарбуз очистіть від товстої грубої шкірки та насіння. Помийте й обсушіть паперовими рушниками. М'якоть наріжте кубиками приблизно 2-2,5 см.

  2. Деко застеліть аркушем пергаментом. Змастіть його оливковою олією. Найзручніше це зробити, скориставшись кондитерським пензликом.

  3. Розкладіть кубики гарбуза на пергаменті. Кожен шматочок гарбуза поперчіть, посоліть, посипте сушеним чебрецем (або тим'яном) і збризніть оливковою олією. Відправте деко в духовку на верхній рівень.

  4. В'яльте гарбуз протягом 2-3 годин (час приготування залежить від сорту та ступеня зрілості) при температурі 100∘C. Протягом останньої години періодично поглядайте на гарбузові кубики – вони ні в якому разі не повинні пригоріти.

  5. Деко вийміть із духовки й дайте гарбузу повністю охолонути.

  6. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і промийте. Розріжте кожен уздовж на 2-3 частини.

  7. На дно банки насипте розмарин і викладіть часник. Наповніть місткість гарбузом і залийте оливковою олією.

  8. Скориставшись ложкою, злегка притисніть гарбуз і долийте таку кількість олії, щоб вона повністю покривала ягоду.

  9. Закрийте банку підготовленою кришкою. Гарбуз, в'ялений у духовці, повністю готовий до вживання! Зберігайте його в холодильнику або підвалі.

Як і з чим подавати

В’ялений гарбуз можна подавати в теплі овочеві салати, поєднуючи з сиром фета або козиним сиром, рукколою та горіхами. Також його можна подавати як закуску на тарілку разом із сирами, оливками та в’яленим м’ясом.

Смачного!