-
3 г
Приготування
-
6
порцій
-
Всім добре відомий знаменитий італійський делікатес – в’ялені помідори. Але ж можна аналогічним чином приготувати і королеву осінньо-зимового періоду – помаранчевий гарбуз.
У цій заготівлі яскраві кубики гарбуза чудово поєднуються з чебрецем, розмарином та меленим чорним перцем. Оливкова олія є сполучною ланкою, а часник чудово вписується в загальну композицію, передаючи гарбузу свій чудовий аромат. Вибирайте мускатний або баттернат гарбуз, так як вони мають більш щільну м’якуш і яскравий смак. Кубики повинні бути однакового розміру, щоб рівномірно просочитися олією та спеціями, а потім рівномірно пропікатися.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
1 кг
-
по вкусу
-
1 ст.л.
-
1 ст.л.
-
3 шт.
-
по вкусу
Етапи приготування
-
Гарбуз очистіть від товстої грубої шкірки та насіння. Помийте й обсушіть паперовими рушниками. М'якоть наріжте кубиками приблизно 2-2,5 см.
-
Деко застеліть аркушем пергаментом. Змастіть його оливковою олією. Найзручніше це зробити, скориставшись кондитерським пензликом.
-
Розкладіть кубики гарбуза на пергаменті. Кожен шматочок гарбуза поперчіть, посоліть, посипте сушеним чебрецем (або тим'яном) і збризніть оливковою олією. Відправте деко в духовку на верхній рівень.
-
В'яльте гарбуз протягом 2-3 годин (час приготування залежить від сорту та ступеня зрілості) при температурі 100∘C. Протягом останньої години періодично поглядайте на гарбузові кубики – вони ні в якому разі не повинні пригоріти.
-
Деко вийміть із духовки й дайте гарбузу повністю охолонути.
-
Зубчики часнику очистіть від лушпиння і промийте. Розріжте кожен уздовж на 2-3 частини.
-
На дно банки насипте розмарин і викладіть часник. Наповніть місткість гарбузом і залийте оливковою олією.
-
Скориставшись ложкою, злегка притисніть гарбуз і долийте таку кількість олії, щоб вона повністю покривала ягоду.
-
Закрийте банку підготовленою кришкою. Гарбуз, в'ялений у духовці, повністю готовий до вживання! Зберігайте його в холодильнику або підвалі.
Як і з чим подавати
В’ялений гарбуз можна подавати в теплі овочеві салати, поєднуючи з сиром фета або козиним сиром, рукколою та горіхами. Також його можна подавати як закуску на тарілку разом із сирами, оливками та в’яленим м’ясом.
Смачного!