Мало хто знає: продукти, які не варто мити перед приготуванням
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Багато хто робить помилку
Ми розповідали, де на кухні не варто зберігати олію. Тепер розповідаємо, які продукти можна не мити перед приготуванням. Попри загальну думку, їм вистачає ретельної термічної обробки.
Існує категорія продуктів, для яких достатньо лише термічної обробки. Саме тому мити їх не лише не варто, у деякий випадках це зовсім не можна робити. Разом з Pixelinform ділимось переліком.
Які ж продукти можна не мити?
- М'ясо та риба — висока температура при приготуванні вбиває всі бактерії. Коли ви їх миєте, ви ще й можете рознести всі бактерії по кухні.
- Яйця — миття може пошкодити захисну плівку на шкаралупі, що робить яйця більш сприйнятливими до бактерій.
- Гриби — миття може призвести до того, що гриби вберуть воду, стануть водянистими і втратять смак.
- Зелень — миття може пошкодити ніжне листя
Що ж стосується інвентаря (ножів, дошок), то після роботи з сирими продуктами їх мити обов'язково. Для кожного сирого продукту рекомендується використовувати окрему дошку.
Ретельно обробляйте термічно м'ясо, рибу та яйця. Також ми розповідали про поширені помилки у приготуванні шашлику.