Як зварити ідеальну гречку: відомо правильне співвідношення крупи

Читать на русском
Автор
Секрети приготування крупи
Секрети приготування крупи. Фото freepik.com

Навіть звичайну гречку потрібно вміти варити

Ми розповідали, що варто зробити з фаршем перед приготуванням котлет. Тепер ділимось секретами приготування ідеальної гречаної каші.

Щоб приготувати по-справжньому ідеальну гречку, важливо знати деякі хитрощі. Разом з Pixelinform ділимось кількома порадами, які допоможуть вам зварити гречку бездоганно.

Як підготувати гречку

Перед варінням промийте гречку холодною водою, щоб видалити зайвий крохмаль та пил. Це допоможе уникнути липкості та надає крупі більш рівного смаку. Замочіть гречку (за бажанням). Замочування гречки на 15-20 хвилин у холодній воді допоможе їй швидше зваритися.

Ідеальні пропорції

Класичне співвідношення гречки та води — 1:2. Тобто на 1 склянку гречки беріть 2 склянки води. Додайте трохи солі та олії до смаку.

Як варити гречку

Поставте каструлю з водою на вогонь і доведіть до кипіння. Додайте промиту (або замочену) гречку в киплячу воду. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою і варіть гречку протягом 15-20 хвилин.

Не перемішуйте гречку під час варіння, щоб вона не розварилася. Через 15-20 хвилин перевірте гречку на готовність. Вона повинна бути м'якою, але не розвареною. Якщо вода не випарувалася повністю, злийте її.

Час варіння може трохи відрізнятися залежно від типу гречки. Також ми розповідали, які спеції псують смак котлет.