Так оладки ви ще не готували і не їли: рецепт, який здатний здивувати

Читать на русском
Автор
Кабачкові оладки з фетою
Кабачкові оладки з фетою. Фото shuba.life

Смачно, незвичайно та дуже пікантно

Яких тільки ми рецептів із кабачків не їли — від класичної овочевої ікри, незвичайних кексів до маринованих овочів на зиму. Однак цей рецепт вас точно здивує.

Сьогодні разом із Shuba ми з кабачками приготуємо незвичайні оладки. Цей простий рецепт із невеликою кількістю інгредієнтів сподобається багатьом. Для них краще використовувати невеликі кабачки — у них щільніша м’якоть і менше рідини.

Як приготувати оладки кабачкові з фетою.

Інгредієнти на 4 порції:

  • кабачки — 1 шт.;
  • фета — 150 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • зелень — 20 г;
  • борошно пшеничне — 60 г;
  • сир твердий — 40 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • олія соняшникова — 80 г.

Спосіб приготування:

  1. Кабачок миємо, сушимо і натираємо на середню тертку. Підготовлену масу солимо і викладаємо на сито — повинна стекти зайва рідина. Віджимаємо та перекладаємо в миску.
  2. Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю. Обсмажуємо його на розігрітій сковороді з рослинною олією до золотистого кольору.
  3. Твердий сир натираємо, зелень миємо та нарізаємо, подрібнюємо фету.
  4. Усі підготовлені інгредієнти відправляємо до кабачків. Солимо, перчимо і ретельно все перемішуємо.
  5. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, ложкою викладаємо кабачкову масу, формуючи котлети. Обсмажуємо їх із двох сторін по 3-4 хвилини до золотистого кольору.

А щоб ласувати такими оладками взимку, можна заморозити кабачки. Раніше ми розповідали, як правильно це робити.