Для цього рецепту шашлику запасіться ківі: ось для чого він може стати в нагоді

Читати російською
Автор

М’ясо вийде соковитим та ніжним

Неможливо уявити пікнік без соковитого та ніжного шашлику. Рецептів улюбленої страви вже придумано мабуть-невидимо. Однак досвідчені кулінари не перестають дивувати — наприклад, при приготуванні шашлику вони використовують ківі.

Виявляється саме цей фрукт відмінно підходить для розм’якшення м’яса і тому з ним часто готують маринад. Він робить абсолютно будь-яке м’ясо — свинину, яловичину, птицю — ніжним і м’яким лише за півгодини. Рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати шашлик з ківі

Інгредієнти на 4 порції:

  • свинячий ошийок — 1 кг;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • ківі — 2 шт.;
  • томати — 2 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений, спеції — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Помідори миємо, сушимо і нарізаємо кружальцями шириною 1 см. Чистимо цибулю. Нарізаємо його кільцями завширшки 5 мм.
  2. М’ясо миємо, сушимо та нарізаємо середніми кубиками. Ківі чистимо, дрібно нарізаємо. Миємо та нарізаємо свинину. Змішуємо підготовлені інгредієнти. Солимо все, перчимо, перемішуємо та відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
  3. Через вказаний час дістаємо м’ясо. Нанизуємо по черзі на шампури свинину, цибулю та помідори. Смажимо на гарячому вугіллі, періодично перевертаючи, протягом 20-30 хвилин.

Готовий шашлик подаємо гарячим разом із маринованими в пакеті овочами. Смачного.