Оссобуко

Читать на русском
Автор
Оссобуко
  • 2 г

    Приготування

  • 3

    порції

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    0 Ккал

Оссобуко — страва, яка давно стала класикою італійської кухні, яка готується з телячої гомілки. Принадність голяшки — у поєднанні м’яса з масивною широкою кісточкою, всередині якої захований дуже смачний кістковий мозок.

М’ясо виходить неймовірно ніжним та соковитим завдяки тривалому томлінню в ароматному соусі. Цей рецепт оссобуко з телятини дозволить вам приготувати класичну страву без зайвого клопоту.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Стейки обов’язково протираємо паперовим рушником від зайвої вологи. Перчимо і солимо.

  2. Мускатний горіх натираємо на дрібній тертці і посипаємо м’ясо стружкою, що вийшла. Для особливо цілком підійде і мелений, який продається в пакетиках, але найбільш яскравий смак дає цілий горішок.

  3. Тепер присипаємо стейки борошном з усіх боків.

  4. У розігрітій сковороді розтоплюємо вершкове масло і змішуємо з оливковою. Кладемо м’ясо і обсмажуємо з кожного боку. Як тільки з’явиться щільна карамельна скоринка, викладаємо на тарілку і зливаємо зі сковороди жир, що витопився.

  5. Займемося приготуванням соусу. На ту ж сковороду наливаємо оливкової олії та викладаємо нарізані овочі: цибулю, часник, кружечки моркви, селера.

  6. Тепер солимо, кладемо гілочку розмарину і обсмажуємо на повільному вогні. Виливаємо біле вино і чекаємо, доки воно випарується, постійно помішуючи. Приблизно через 3 хвилини додаємо томатну пасту і повертаємо на сковороду обсмажені стейки, виклавши їх щільніше, щоб вони нудилися у власному соку.

  7. Поливаємо все курячим бульйоном, накриваємо кришкою і даємо залишити кілька хвилин.

  8. Накриваємо сковороду папером для запікання і складеним удвічі листом фольги, щоб пара не виходила назовні. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 2 години.

Як і з чим подавати

Перед подачею до столу трохи остудіть. Хорошими гарнірами до оссобуко будуть рис, різотто, паста, полента.

До речі, особливо смачною стравою буде наступного дня.

Смачного!