
-
2 г
Приготування
-
3
порції
Оссобуко — страва, яка давно стала класикою італійської кухні, яка готується з телячої гомілки. Принадність голяшки — у поєднанні м’яса з масивною широкою кісточкою, всередині якої захований дуже смачний кістковий мозок.
М’ясо виходить неймовірно ніжним та соковитим завдяки тривалому томлінню в ароматному соусі. Цей рецепт оссобуко з телятини дозволить вам приготувати класичну страву без зайвого клопоту.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
2-3 шт. (900 г)
-
2 шт.
-
1 ст.л.
-
2 ст.л.
-
1 л
-
2 веточки
-
по вкусу
-
2-3 ст.л.
-
25 г
-
2 шт.
-
2 шт.
-
2 шт.
-
1 стакан
-
1 ст. л.
-
1 шт.
-
на смак
Етапи приготування
-
Стейки обов’язково протираємо паперовим рушником від зайвої вологи. Перчимо і солимо.
-
Мускатний горіх натираємо на дрібній тертці і посипаємо м’ясо стружкою, що вийшла. Для особливо цілком підійде і мелений, який продається в пакетиках, але найбільш яскравий смак дає цілий горішок.
-
Тепер присипаємо стейки борошном з усіх боків.
-
У розігрітій сковороді розтоплюємо вершкове масло і змішуємо з оливковою. Кладемо м’ясо і обсмажуємо з кожного боку. Як тільки з’явиться щільна карамельна скоринка, викладаємо на тарілку і зливаємо зі сковороди жир, що витопився.
-
Займемося приготуванням соусу. На ту ж сковороду наливаємо оливкової олії та викладаємо нарізані овочі: цибулю, часник, кружечки моркви, селера.
-
Тепер солимо, кладемо гілочку розмарину і обсмажуємо на повільному вогні. Виливаємо біле вино і чекаємо, доки воно випарується, постійно помішуючи. Приблизно через 3 хвилини додаємо томатну пасту і повертаємо на сковороду обсмажені стейки, виклавши їх щільніше, щоб вони нудилися у власному соку.
-
Поливаємо все курячим бульйоном, накриваємо кришкою і даємо залишити кілька хвилин.
-
Накриваємо сковороду папером для запікання і складеним удвічі листом фольги, щоб пара не виходила назовні. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 2 години.
Як і з чим подавати
Перед подачею до столу трохи остудіть. Хорошими гарнірами до оссобуко будуть рис, різотто, паста, полента.
До речі, особливо смачною стравою буде наступного дня.
Смачного!