Закривайте вдвічі більше – ви будете використовувати у всіх стравах
Консервований кріп, який пахне свіжим кропом із природним кольором — така приправа доречна до будь-яких страв. Її аромат завжди нагадуватиме про літо.
Такий рецепт від Shuba – не лише заготівля на зиму, а й спосіб короткострокового зберігання кропу. Зелень зручна і завжди стане в нагоді, адже вона повністю готова до використання. Тільки пам’ятайте, що приправа містить сіль і коригуйте приготування страв.
Як засолити кріп на зиму
Інгредієнти на 20 порцій:
- кріп, пучок — 400 г;
- сіль кам’яна — 100 г.
Спосіб приготування:
- З гілочок кропу зріжте тільки ніжну зелень і ретельно вимийте її у великому посуді, змінюючи воду, доки вона не буде чистою. Викладіть кріп у друшляк, щоб стекла вода, потім розкладіть одним шаром на рушник чи чистому папері. Зелень повинна повністю обсохнути, час від часу перевертайте і перемішуйте її.
- Просушений кріп дрібно наріжте та визначте, скільки потрібно додати солі. Засипте зелень сіллю та перемішайте.
- Викладіть посолений кріп у чисту стерилізовану банку, закрийте чистою кришкою та приберіть у холодильник. Через 1-2 дні, коли зелень осяде, додайте в банку ще порцію кропу з сіллю і до того часу, поки заповніть всю банку.
Засолений кріп завжди буде доречний до українського борщу. Смачного!