Такі зелені помідори ви ще не куштували: закуска з хрусткою скоринкою, що готується за 10 хвилин

Читать на русском
Автор
Зелені помідори можна не тільки консервувати Новина оновлена 12 серпня 2025, 12:15
Зелені помідори можна не тільки консервувати. Фото Freepik

Смажені зелені помідори приємно здивують ваших рідних

Зазвичай зелені помідори консервують. Але це зовсім не єдиний спосіб їх використати. Зелені помідори можна посмажити й тоді з них вийде смачна закуска з хрусткою скоринкою.

Рецептом поділилась авторка YouTube-каналу "Готую з любов'ю".

Як приготувати смажені зелені помідори

Інгредієнти:

  • зелені помідори — 5 шт.;
  • яйце — 1 шт.;
  • кефір — 125 г;
  • борошно — 80 г;
  • панірувальні сухарі — 50 г;
  • олія — 1 л;
  • сіль/перець.

Спосіб приготування

  1. Змішайте кефір та яйце в одній посудині. У іншій посудині змішайте борошно, панірувальні сухарі та сіль з перцем.
  2. Наріжте помідори товщиною приблизно 8 мм. Спочатку покрийте їх яєчною сумішшю, а потім добре обваляйте в суміші з борошна.
  3. Налийте олію у високу каструлю та підігрійте її на великому вогні.
  4. Опускайте по декілька помідорних кружечків у фритюр та обсмажуйте їх по 2-3 хвилини, поки вони не стануть хрусткими.
  5. Готові смажені помідори викладіть на паперові рушники, щоб забрати зайву олію.