Помідори на зиму без оцту та лимонної кислоти

Читать на русском
Автор
90580
Простий та корисний спосіб замаринувати помідори на зиму
Простий та корисний спосіб замаринувати помідори на зиму. Фото shkola-zhyttia.com.ua

Скільки не закриєте — все буде мало

Можна нескінченно експериментувати зі смаком маринованих помідорів, але в шафі завжди має бути баночка за класичним рецептом – без оцту, лимонної кислоти та стерилізації. Для консервації вибирайте щільні, не перезрілі помідори однакового розміру. Так вони краще збережуть форму і поступово промаринуються. А ще не забувайте проколювати помідори зубочисткою у плодоніжки. Це допоможе їм не луснути від окропу і краще ввібрати розсіл.

Такі помідори за рецептом від "Школи життя" – не лише чудова закуска до інших страв. Їх також можна використовувати для супів, засмажок та соусів. Бо взимку без цього рецепту – нікуди!

Як приготувати помідори без оцту, лимонної кислоти та стерилізації.

Інгредієнти на 3 банки по 1 л.

  • помідори – 1,5 кг;
  • солодкий перець – 1 шт.

На кожну літрову банку:

  • парасольки кропу – 2 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • гострий чилі перчик – 1 шт. (за бажанням).

Для розсолу на 1л. води:

  • вода – 1 л.;
  • сіль – 1 ст. без гірки;
  • цукор – 3 ст. без гірки.

Спосіб приготування:

  1. У кожну суху банку кладемо по парасольці кропу і парі зубчиків нарізаного пластинами часнику.
  2. Помідори миємо, проколюємо зубочисткою в області плодоніжки та укладаємо до половини кожної банки. Зверху кладемо нарізаний великими кубиками солодкий перець і кілька кілець перцю чилі.
  3. У кожну банку додатково відправляємо парасольку кропу, заливаємо окропом, прикриваємо кришками й залишаємо на 20 хвилин.
  4. Через зазначений час зливаємо воду в каструлю, додаємо цукор, сіль, доводимо до кипіння та розчинення солі та цукру і знімаємо з вогню.
  5. Розливаємо гарячий розсіл по банках, щільно закручуємо кришками, укутуємо в ковдру і залишаємо на ніч до охолодження. Такі помідори можна зберігати навіть за кімнатної температури.

Як і з чим подавати мариновані помідори

Мариновані помідори — чудова самостійна закуска, яка доповнює багато страв. Їх смачно їсти з м’ясними стравами, особливо з шашликом, а також з картоплею у будь-якому вигляді.

Нарізані консервовані помідори можна додавати до овочевих салатів. Вони додадуть страві пікантну кислинку та соковитість.

Розсіл з маринованих помідорів можна використовувати як основу супів, наприклад, для розсольника. А самі помідори подрібнити та додати в соуси або засмажки, щоб надати їм насичений смак.

Спробуйте ще помідори в запашному маринаді за рецептом "Телеграфа" та зимуйте смачно! Смачного!