ТОП-3 рецептів кабачкової ікри: классика, з грибами та "Майонезний блюз"

Автор
ТОП-3 рецептів кабачкової ікри: классика, з грибами та "Майонезний блюз"
Сезон кабачків — саме час готувати улюблену з дитинства страву - кабачкову ікру! Оберіть свій найсмачніший варіант улюбленої страви та здивуйте вже своїх рідних сьогодні!

Влітку хочеться легких і ніжних закусок, при цьому простих і ситних, щоб не витрачати дорогоцінний час на кухні, а присвятити себе відпочинку.

Отже, пропонуємо вам цікаві варіанти приготування кабачкової ікри - смачної, улюбленої багатьма закуски.

Її можна намазувати на хліб, тости, робити з нею рулетики з лаваша, начиняти нею овочі, робити витончене канапе, подавати з м'ясними стравами, грибами, макаронами і спагетті в якості підливи або соусу.

Кабачкова ікра: найпростіший класичний рецепт

Інгрідієнти:

Кабачки - 5 кг.Морква - 1 кг.Олія - 300 мл.Паста томатна - 400 г.Часник (давлений) - 100 г.Оцет - 200 мл.Цукор - 200 г.Сіль - 3 ст.л.Перець чорний мелений - 1 ч.л.Паприка - 1 ч.л.

Спосіб приготування:

Кабачки почистити від шкірки і насіння, почистити моркву.Потерти все на терці з великими вічками, додати олію і тушити 1,5 години, постійно помішуючи. Додати решту інгредієнтів і тушити ще 0,5 години. Викласти в банки, простерилізувати: 0,5 л банки – 30 хв., 1 л банки – 40 хв.

Смачного!

Кабачкова ікра з грибами

Інгрідієнти:

  • Кабачки - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Олія - 30 г.
  • Паста томатна - 20 г.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Печериці (свіжі) - 200 г.

Спосіб приготування:

Цибулю почистити, помити і нарізати. Викласти в сковорідку. Моркву почистити, помити і натерти на грубій тертці. Додати до цибулі.Кабачки помити і нарізати кубиками. Молоді можна не чистити. Печериці почистити, помити і нарізати довільно. Додати печериці до цибулі, моркви та кабачків. Налити олію і 50 мл води.Сковорідку накрити кришкою і поставити на вогонь. Тушити овочі з грибами 20 хвилин на середньому вогні до готовності, періодично перемішуючи. Коли овочі і гриби стануть м'якими, додати 1 столову ложку з гіркою томатної пасти, посолити і перемішати. Томатну пасту можна замінити помідорами. Але тоді тушити доведеться трохи довше поки вся рідина не випарується. Тушити ще 10 хвилин. Додати до овочів 2-3 зубчики часнику, подрібнивши його. Збити всі інгредієнти блендером до консистенції густого пюре.

Смачного!

Кабачкова ікра "Майонезний блюз"

Інгрідієнти:

  • Кабачки (очищені від кожури та насіння) - 3 кг.
  • Цибуля ріпчаста - 500 г.
  • Майонез - 250 г.
  • Паста томатна - 250 г.
  • Олія - 150 г.
  • Цукор - 0,5 склянки.
  • Сіль - 2 ст.ложки.
  • Перець чорний мелений - 0,5 ч.ложки.
  • Лист лавровий - 2 шт.

Спосіб приготування:

Очищені кабачки і цибулю пропускаємо через м'ясорубку.Додаємо майонез, додаємо томатну пасту, олія — всe перемішуємо і варимо 1 годину. 3. Додаємо сіль, цукор, перець, лавровий лист і варимо ещe 1 годину.Після цього лаврушку виймаємо, а гарячу ікру розкладаємо в простерилізовані банки і закочуємо.

Нехай смакує!