Як засолити спаржу на зиму: 2 найкращих рецепта

Як засолити спаржу на зиму: 2 найкращих рецепта
Спаржа - цінне джерело фолієвої кислоти. Тому доцільно вживати її як можна частіше. Це корисно для вашого здоров'я.

Спаржа готується різними способами і смак від способу приготування може значно змінюватися. Якщо нарізати стебла, то вони будуть вбирати в себе велику кількість солоного розчину і смак у них буде більше солоний. За бажанням зайву солоність можна потім вимочити в холодній воді. Якщо ви раптом збираєтесь готувати цілі стебла, їх треба попередньо проварити, так м'якоть буде ніжнішою і приємнішою на смак.

Читай также: Продукт месяца - спаржа: чем же она полезна

Спаржа стане не тільки смачною закускою, але й дуже гарною прикрасою на святковому столі, оскільки вона не сильно змінює свій колір і зовнішній вигляд після соління. Готувати спаржу можна як в традиційних скляних банках, так і в дерев'яних діжках або контейнерах. Отже, пропонуємо вашій увазі декілька цікавих рецептів.

Класичний рецепт соління спаржі

Інгредієнти:

  • Спаржа - 1 кг
  • Вода - 5 склянок
  • Сіль - 1 стакан

Спосіб приготування:

Банки добре промийте з харчовою содою, далі стерилізуйте їх.Спаржу промийте, трохи підсушіть чистим рушником та складіть в банки.Для розсолу закип'ятіть воду, потім розчиніть в ній сіль і трохи проваріть. Розсіл процідіть через тканину, щоб позбутися осаду.Гарячим розсолом залийте підготовлені плоди, вони не повинні спливати, а рідини має бути трохи більше самих плодів. До горлечка рідина не повинна доходити, потрібно залишити трохи місця.Ємності накрийте не кришками, а пергаментом або щільною тканиною, щоб в заготовку надходило свіже повітря.Зберігайте спаржу в прохолодному місці, перед вживанням відваріть її до готовності.

Читай также: Спаржево-рыбный паштет: пошаговый рецепт

Пікантна спаржа з духмяним перцем

Інгредієнти:

  • Спаржа - 1 кг
  • Цукор - 50 г
  • Сіль - 50 г
  • Перець духмяний - 6 горошин
  • Вода - 1 л

Спосіб приготування:

Спочатку промийте і простерилізуйте банки над парою.Для розсолу закип'ятіть воду, додайте туди сіль, цукор і перець. Довго варити розсіл не потрібно, достатньо довести до кипіння і потім можна знімати суміш з вогню.М'якоть промийте, наріжте невеликими та однаковими брусочками.М'якоть опустіть в киплячу воду і варіть приблизно 5 хвилин, щоб стебла стали трохи м'якими, потім відкиньте масу на друшляк, дайте стекти зайвій воді.У підготовлені банки щільними рядами укладіть м'якоть, головки повинні знаходитися внизу банки.Залийте ємності готовим гарячим розсолом і закатайте кришками.Ємності відправте на водяну баню для додаткової стерилізації, вона повинна тривати приблизно 1 годину.Через дві доби проведіть додаткову стерилізацію протягом 1 години.

Смачного!