Яблучно-бананова пастила: рецепт корисних ласощів
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
1 ч
Приготовление
-
6
порций
Смачна яблучна пастила з бананом здатна підняти настрій, не додавши при цьому зайвих кілограмів. Якщо ваша улюблена їжа - пастила, калорійність вам не страшна. Побалуйте себе та свою сім'ю!
Способ приготовления
Очищені яблука і банани нарізаємо часточками. Викладаємо шматочки в спеціальний посуд для мікрохвильовки.Готуємо фрукти протягом 12-17 хвилин на максимальній потужності.З часточок і цукру робимо пюре, збиваючи міксером.Ще три рази відправляємо суміш в мікрохвильовку. Через кожні 12 хвилин добре перемішуємо десерт.Викладаємо пюре на деко з пергаментом. Випікаємо не менше п’яти годин при температурі 100°C.Знімаємо з аркуша. Скачуємо в трубочки або нарізаємо часточками.До речі:
Якщо пастила вийшла крихкою і кришиться — в ній мало цукру. Гіркота продукту з’являється із-за застосування незрілих фруктів. Тому, готуючи десерт на зиму, краще підібрати стиглі плоди.
Як і з чим смакувати:
Готова пастила найкраще підходить для прикраси випічки. Її можна використовувати в якості прошарку разом зі згущеним молоком в тортах. Красиво будуть виглядати на верхівці різнобарвні фігурки, вирізані з пастили. Також додають, як начинку в пироги.