Гарбузове варення з імбиром та апельсинами

Автор
Гарбузове варення з імбиром та апельсинами
  • 1 ч

    Приготовление

Будьте первым кто оценит рецепт

Спасибо, вашу оценку учтено

Энергетическая
цeнность на 100 гр

  • Калорий

    0 Ккал

Одним з найкращих і дуже несподіваних способів застосування гарбуза - приготувати із нього варення. Така смакота припаде до душі навіть тим, хто не їсть гарбуз взагалі, бо в поєднанні з імбиром смак гарбуза дуже складно розпізнати. Ваші гості будуть довго гадати над складом даного десерту!

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

Гарбуз миємо, зачищаємо, видаляючи шкірку, насіння. Ріжемо м'якоть кубиками з розміром 2 см. Чищений корінь імбиру натираємо, засипаємо в ємність з гарбузом. З одного ретельно промитого лимона стираємо жовту частину цедри. Засипаємо до гарбуза цедру, 240 г цукру. Прикриваємо, витримуємо без нагріву 11 годин.У підігрітій воді проварюємо апельсини близько години, які перед цим добре вимиваємо, але не зачищаємо. Апельсини виймаємо, охолоджуємо. Ріжемо часточками, в процесі витягуючи кісточки.З лимонів в окремий посуд видавлюємо сік. Подрібнені лимонні вичавки поміщаємо в апельсиновий відвар. Проварюємо півгодини, прикривши кришкою і ще 15 хвилин без неї.Зціджуємо відвар в чисту каструлю з товстим дном. Переливаємо лимонний сік. Засипаємо шматочки апельсин, гарбуза з імбиром. Повільно прогріваємо.Додаємо кардамон. Кип'ятимо півгодини. Всипаємо цукор, що залишився, варимо до густоти. Вливаємо топлене масло.Фасуємо, зберігаємо в холоді.

На замітку!

Найсмачніше варення виходить з ранніх що не перезріли гарбузів. Краще віддати перевагу баштанним невеликого розміру, які були зібрані влітку.