ТОП-5 французьких десертів, готувати які зовсім не складно
- Автор
- Дата публикации
- Автор
Але якщо поїздка в країну франків поки не планується, приготуйте їх удома. Увімкніть Едіт Піаф або Шарля Азнавура і налаштуйтеся отримати задоволення від чарівних ароматів. А щоб відчути їх сповна, провітріть квартиру і промийте ніс.
Так, так, промивати ніс треба не тільки під час хвороби, це щоденний гігієнічний ритуал. Так роблять в багатьох країнах світу і підмічено, що у народів, де прийнято промивати ніс, рідше трапляються гайморити й простудні захворювання. Адже якщо ніс та його пазухи належно чином очіщені, то функціонують ефектівніше. Найбільш комфортно робити щоденний туалет носа за допомогою
препарату Хьюмер в зручному економічному балоні.Хьюмер - це справжня, жива морська вода, від природи збагачена мікроелементами. Вона ретельно та м'яко очищає слизову носа, захищаючи таким чином нас від проникнення вірусів, бактерій та других мікроорганізмів.
Саме Хьюмер є лідером по рекомендаціям ЛОР-лікарів і педіатрів за даними незалежного аудиту. Довіряють йому як професіонали, так і споживачі: препарат 6 разів отримував нагороди «Вибір року №1»*. І, доречі, Хьюмер - французького походження, адже в складі препарату стерильна нерозведена морська вода Атлантичного океану з узбережжя
Бретані.Все готово? Тоді готуємо!
Крем-брюле
Інгредієнти:
- Вершки - 250 мл.
- Молоко - 150 мл.
- Цукор - 40 гр.
- Жовтки - 6 шт.
- Коричневий цукор - 40 гр.
- Ваніль
Спосіб приготування:
У мисці розмішайте жовтки, цукор і ваніль. Гаряче молоко тонкою цівкою влийте в жовтки, ретельно помішуючи.На деко поставте формочки (керамічні або скляні) і розлийте в них готову суміш. У деко налийте гарячу воду на 1/3 висоти форм і поставте в розігріту на 150°С духовку на 30 хвилин. Після дайте формам повністю охолонути.Посипте зверху коричневим цукром. Газовим пальником підпалити його до карамельної скоринки. Або карамелізуйте в духовці за допомогою режиму гриль: поставте в розігріту до 240°С духовку на верхній ярус на 3 хвилини.Тарт татен
Одна з версій походження цієї страви говорить про те, що пекар попросту забув викласти тісто у форму для випічки. А коли виклав начинку, то згадав, але вирішив не переробляти, та й виклав тісто зверху.
Але відомий шеф-кухар Андрій Дромов впевнений, що тісто з’явилося зверху свідомо. Як приготувати тарт-татен в домашніх умовах, від розповідає у відео-рецепті проекту “Відкрий аромат французької кухні разом з Хьюмер і Андрієм Дромовим”.
А ще шеф-кухар впевнений, що навіть якщо ви ніколи не готували десерти, тарт татен вам обов'язково вдасться.
Креп-сюзет
Інгредієнти:
- Яйце куряче - 3 шт
- Борошно - 125 г
- Молоко - 250 мл
- Сіль - 0,25 ч. Л.
- Масло вершкове - 50 г
- Апельсин - 2 шт
- Цукор - 4 ст. л.
- Масло вершкове - 50 г
- Коньяк - 50 мл
Спосіб приготування:
Яєчні білки збити до стійкої піни з дрібкою солі.До жовтків додати молоко, перемішати віночком. Влити розтоплене вершкове масло.Всипати просіяне борошно і замісити тісто.Додати збиті білки і акуратно вмішати їх в тісто.Готове тісто накрити харчовою плівкою і витримати в холодильнику не менше 30 хвилин.Випікати крепи на сухій сковороді. Скласти млинці стопкою і накрити чистою серветкою.Для соусу з апельсинів зняти цедру і нарізати її соломкою. З м'якоті віджати сік.На сковороду всипати цукор, поставити на вогонь, дочекатися його повного розплавлення і карамелізації. Додати вершкове масло. Влити апельсиновий сік. На повільному вогні довести соус до розчинення цукру, влити коньяк.Згорнути крепи трикутниками і укласти на сковороду з соусом. Прогріти з одного боку і перевернути. Крепи повинні буквально просочитися ароматним апельсиновим соусом.Подавати зі збитими вершками або кулькою морозива.
Груши Бель Элен
Інгредієнти:
- Груша - 1 шт (твердих сортів)
- Лимон - 1/2 шт
- Ваніль - 5 г
- Цукор - на 1 л 30 г
- М'ята - 1 пучок
- Вода - 1 л
- Шоколад - 20 г (гіркий)
- Вершки - 50 мл (33%)
- Коньяк - 5 мл
- Смородина - 1-2 гілочки
Спосіб приготування:
Грушу очистити від шкірки, вирізати знизу серцевину з насінням. Закип'ятити воду. Додати сік половинки лимона, цедру половинки лимона, м'яту, цукор, ванілін. Опустити грушу в окріп, варити 30 хв. .Зробити шоколадний соус: розтопити шоколад на водяній бані, у шоколад влити теплі (підігріті) вершки, ретельно перемішати. Додати коньяк. На паровій бані довести соус до однорідної консистенції.Тарілку полити шоколадним соусом. Покласти в центр грушу. Можна присипати тертим шоколадом.Бламанже
Інгредієнти:
- Молоко (краще мигдалове)- 1 л
- Цукор - 150 гр
- Кукурудзяний крохмаль- 100 гр
- Желатін - 1
Спосіб приготування:
Желатин залийте 50 мл холодного молока і залиште набухати протягом 7-15 хвилин в залежності від розміру кристалів. Влийте в сотейник 800 мл молока, всипте цукор. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.В 150 мл холодного молока, що залишились, розмішайте кукурудзяний крохмаль до однорідності. Тепле молоко з цукром влийте в крохмальну суміш і перемішайте. Перелийте все назад в сотейник. При безперервному помішуванні доведіть суміш до кипіння і варіть 3-5 хвилин або довше до сильного загусання. Влийте набухший желатин і добре перемішайте суміш.Розлийте молочну суміш по силіконовим формочках або креманкам і охолодіть при кімнатній температурі. Потім поставте в холодильник на 6-8 годин для повного охолодження.Готовий десерт подавайте холодним, прикрасивши свіжими ягодами і м'ятою.Смачного!
* «Хьюмер 150 для дітей», «Хьюмер 150 для дорослих» та «Хьюмер 050 Гіпертонічний» є переможцями міжнародного фестивалю-конкурсу «Вибір року» у 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2020 рр.Реклама медичних виробів. «Хьюмер 050 Гіпертонічний», «Хьюмер 150 для дорослих», «Хьюмер 150 для дітей». Декларації відповідності №H050/01/UA, №H150/01/UA.Виробник: «Лабораторіз УРГО», Франція. Перед застосуванням обов’язково проконсультуйтесь з лікарем та уважно ознайомтесь з інструкцією. Є протипоказання