Дуже смачно: мариновані шампіньйони з кропом і часником

Автор
Дуже смачно: мариновані шампіньйони з кропом і часником
  • 1 ч

    Приготовление

  • 5

    порций

Будьте первым кто оценит рецепт

Спасибо, вашу оценку учтено

Энергетическая
цeнность на 100 гр

  • Калорий

    0 Ккал

Мариновані шампіньйони – чудова і швидка закуска. Подавайте гриби окремо чи готуйте з ними різні страви. У будь-якому випадку вони подарують вам чудовий смак!

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

1. У каструлю наливаємо літр води. Солимо, додаємо перець та лавровий лист. Доводимо до кипіння.

2. Гриби ретельно миємо й кладемо в каструлю. Варимо 10 хвилин.

3. Часник подрібнюємо в пресі. Додаємо нарізаний дрібно кріп, оцет, цукор і соняшникову олію. Перемішуємо.

4.Готові гриби дістаємо із каструлі, додаємо до них суміш часнику, кропу, оцту, цукру і соняшникової олії. Перемішуємо. Ставимо в холод на годину. Протягом цього часу два-три рази перемішуємо гриби.

Обирайте гриби рівні, білі, без плям та потемнінь. Небажані будь-які подряпини, вм’ятини тощо. Усе це доведеться вирізати, кількість відходів, відповідно, збільшиться. Дуже бажано, щоб між ніжкою та капелюшком не було отворів. Найкращі шампіньйони – ті, у яких це місце закрите шкіркою.
До речі: Шампіньйони повинні бути приблизно однакового розміру, тоді вони просочуються маринадом рівномірно. Та і на тарілці виглядають вони набагато гарніше, ніж великі гриби впереміш із маленькими. Сам же смак від розміру не залежить.