Полуничний лікер: бюджетний домашній рецепт
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
23 дн
Приготовление
-
6
порций
Лікер з полуниці можна приготувати і в себе вдома. Такий напій матиме безліч переваг: ціна, якість і, безумовно, неповторний смак.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
1 кг
-
1 кг
-
1 кг
-
0,5 л
Способ приготовления
Полуницю переберіть, добре промийте, видаліть плодоніжку, розріжте кожну ягоду навпіл.Ягоди засипте в банку або скляну пляшку, залийте горілкою (іншим спиртним), щільно закрийте кришкою. Алкоголь мінімум на 2-3 см повинен покрити шар ягід.Поставте банку в сонячне місце (на підвіконня) на 14-16 днів. Раз на добу струшуйте. Далі процідіть полуничний настій через три шари марлі. Змішайте в каструлі воду і цукор.Доведіть до кипіння, варіть 3-5 хвилин на повільному вогні, знімаючи білу піну.Потім охолодіть сироп до кімнатної температури.Змішайте полуничний настій і холодний цукровий сироп.Отриманий напій розлийте в пляшки і перенесіть ємності на 7 днів в темне місце з кімнатною температурою.Важливо: в процесі настоювання рівень спиртного зменшиться, це нормально.