Мега-томатний! Готуємо іспанський суп Сальморехо

Автор
Мега-томатний! Готуємо іспанський суп Сальморехо
  • 40 мин

    Приготовление

  • 6

    порций

Будьте первым кто оценит рецепт

Спасибо, вашу оценку учтено

Энергетическая
цeнность на 100 гр

  • Калорий

    0 Ккал

Сальморехо - суп не такий відомий, як його близький родич - гаспачо, однак, не менш смачний. Він густий та досить ситний, а готувати його легко й швидко. Потрібно лише мати бажання та трошки вільного часу.

Способ приготовления

Яйце відварити в круту і остудити. З хліба зрізати скоринку, нарізати на шматочки приблизно 2-3 см кожний, скропити оцтом і оливковою олією, перемішати і залишити настоюватися.Помідори і один огірок очистити від шкірки. Невелику цибулину очистити і розрізати на кілька частин.У чашу для блендера скласти помідори, перець, цибулю, часник, огірок і подробити.Викласти хліб, втопити його в супі і через одну хвилину ще раз пюрувати до гладкого кремоподібного стану. Суп повинен вийти досить густим.Посолити, поперчити суп і, при бажанні, додати небагато - близько 100 мл води. Розмішати суп і поставити в холодильник на 5 хвилин.Розлити суп по тарілками. Яйце нарізати великими кубиками, огірок - дрібними, хамон порвати на кілька нешироких смуг. Викласти в кожну тарілку з супом яйце, огірок і хамон і подавати.

Рекомендація:

Готувати сальморехо краще напередодні, щоб суп настоявся і добре охолов.

Нехай смакує!

Це цікаво! Основна відмінність гаспачо та сальморехо - консистенція, щільність. Якщо гаспачо - досить рідкий та прохолодний суп, то сальморехо подібний до густого соусу або пюре - за рахунок хліба і оливкового масла його текстура нагадує майонез.