Мега-томатний! Готуємо іспанський суп Сальморехо
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
40 мин
Приготовление
-
6
порций
Сальморехо - суп не такий відомий, як його близький родич - гаспачо, однак, не менш смачний. Він густий та досить ситний, а готувати його легко й швидко. Потрібно лише мати бажання та трошки вільного часу.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
300-400 г.
-
150-200 г.
-
1 шт.
-
1 зубчик.
-
2 шт.
-
1/2 шт.
-
2 ст. л.
-
2-3 ст. л.
-
за смаком.
-
за смаком.
-
1 шт.
-
1-2 шт.
Способ приготовления
Яйце відварити в круту і остудити. З хліба зрізати скоринку, нарізати на шматочки приблизно 2-3 см кожний, скропити оцтом і оливковою олією, перемішати і залишити настоюватися.Помідори і один огірок очистити від шкірки. Невелику цибулину очистити і розрізати на кілька частин.У чашу для блендера скласти помідори, перець, цибулю, часник, огірок і подробити.Викласти хліб, втопити його в супі і через одну хвилину ще раз пюрувати до гладкого кремоподібного стану. Суп повинен вийти досить густим.Посолити, поперчити суп і, при бажанні, додати небагато - близько 100 мл води. Розмішати суп і поставити в холодильник на 5 хвилин.Розлити суп по тарілками. Яйце нарізати великими кубиками, огірок - дрібними, хамон порвати на кілька нешироких смуг. Викласти в кожну тарілку з супом яйце, огірок і хамон і подавати.Рекомендація:
Готувати сальморехо краще напередодні, щоб суп настоявся і добре охолов.
Нехай смакує!
Це цікаво! Основна відмінність гаспачо та сальморехо - консистенція, щільність. Якщо гаспачо - досить рідкий та прохолодний суп, то сальморехо подібний до густого соусу або пюре - за рахунок хліба і оливкового масла його текстура нагадує майонез.