Как приготувати соус «Бешамель»
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
10 мин
Приготовление
-
8
порций
Бешамель - базовий соус на основі молока. Один з п'яти основних французьких соусів. Вживається з багатьма стравами європейської кухні, тому вміння його готувати знадобиться і не раз.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
1 л
-
100 г
-
100 г
-
за смаком
-
за смаком
-
за смаком
Способ приготовления
У каструлі, на маленькому вогні, розтопіть вершкове масло.Всипьте борошно і перемішайте, продовжуючи нагрівати олійно-борошняну суміш.Невеликими порціями влийте 300 мл холодного молока, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою.Перемішайте соус до однорідності.Потроху влийте молоко, що залишилося і добре перемішайте.Доведіть соус до кипіння, постійно помішуючи, і готуйте 5 хвилин на слабкому вогні.Додайте сіль, перець та мускатний горіх, шматок вершкового масла (30-50 г).Розмішайте та накрийте каструлю кришкою.Як і з чим подавати
Подаємо до макаронів, овочів або риби. Смачного!