Французький томатний тарт: покроковий рецепт
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
55 мин
Приготовление
-
8
порций
Смачно і просто!
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
500 г.
-
3-4 шт.
-
5-6 шт.
-
50 мл.
-
1 зубчик.
-
за смаком.
-
за смаком.
-
за смаком.
Способ приготовления
Розморозити листкове тісто. Перець почистити і нарізати шматочками. Покласти в чашу блендера, додати часник, в'ялені помідори і оливкову олію. Пюрувати. Отриману пасту-основу посолити і поперчити.Свіжі помідори нарізати кружечками не дуже тонко - 3-4 мм.Ледь-ледь пройтися по тісту качалкою - злегка витонченити його.Викласти на лист з пергаментним папером. Можна зробити невеликі бортики. Змастити тісто пастою-основою. Зверху викласти помідори. Розкласти поверх них гілочки чебрецю.Відправити в розігріту духовку випікатися на 35-40 хвилин. Температура випікання - 175 градусів.Коли готовий пиріг підніметься, тісто стане золотистим, вийміть його з печі та дайте трішки полежати.До речі:
Трави можуть бути і іншими - розмарин або орегано теж прекрасно підходять для такої страви!
А ви знали? Вважається, що тарти походять від традиції готування нашарованих страв, або є продуктами середньовічної традиції приготування пирогів. Пісочне тісто вперше почало широко використовуватися з 1550 року, приблизно через 200 років після винайдення пирогів. У той час тарти вважалися престижними й популярними серед еліти, на відміну від звичайних пирогів.